Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Minoga pateicas “Abba” par mūziku

Mārtiņš Atvars, 15.09.2009. 12:37

Kailija Minoga (Kylie Minogue) vienīgo reizi Lielbritānijā šajā gadā uzstājās BBC rīkotajā grupas „Abba” piemiņas pasākumā svētdien.
Minoga pateicas “Abba” par mūziku

Četrdesmit vienu gadu vecā dziedātāja uzstājās trīs stundu garā pasākuma beigu daļā ar zviedru grupas astoņdesmito gadu hītu „Super Trouper”. Pasākums norisinājās Haidparkā Londonā.

Vēlāk viņa atgriezās, lai izpildītu dziesmu „When All Is Said And Done” kopā ar „Abba” dziesmu autoru Beniju Andersonu (Benny Andersson). Minoga paziņoja, ka uzstāšanās uz skatuves kopā ar skandināvu mūziķi ir bijusi kā „sapņa piepildīšanās”.

Koncertā grupas „Abba” dziesmas izpildīja arī Čaka Kana (Chaka Khan), Džeisons Donovans (Jason Donovan) un Lulu.

Pasākumu vadīja DJ Kriss Evans (Chris Evans) kopā ar liriķi seru Timu Raisu (Sir Tim Rice) un zviedru aktieri Stelanu Skarsgardu (Stellan Skarsgard). Koncertu tiešraidē demonstrēja BBC Radio 2.

Koncertā uzstājās arī džeza mūziķis Džeimijs Kalams (Jamie Cullum), „West End” zvaigzne Elena Peidža (Elaine Paige) un Marti Pelovs (Marti Pelovs) no „Wet Wet”. Tika izrādīts arī mūzikls „Mamma Mia”.

'Neaizmirstama pieredze'

„Es neesmu nostalģisks, taču šis vakars uzjundīja atmiņas,” izteicās grupas „Abba” dalībnieks Bjorns Ulvaeus 36000 cilvēku lielajam pūlim vakara beigās. „Dzīve spēj būt lieliska,” viņš turpināja. „Paldies jums par šo neaizmirstamo pieredzi.” Intervijā ar Ričardu Alisonu (Richard Allinson) no BBC Ulvaeus atzina, ka tas bija „ļoti emocionāls” notikums.

„Abba” izveidojās 1970. gadā un līdz 1982. gadam, kad viņi neoficiāli pajuka, deviņi viņu singli bija ieņēmuši pirmo vietu Lielbritānijas topos. Kopš tā laika Andersons un Ulvaeus ir sadarbojušies vairākos projektos, to skaitā arī „West End musical Chess”.

Šomēnes 1995. gada mūzikls „Kristina from Duvemala” tiks prezentēts Karnegī hallē Ņujorkā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV