Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Šodien franču elektroniskās mūzikas dueta AIR jaunā albuma “Love 2” pasaules pirmatskaņojums META-KAFE Spīķeros

META-KAFE MEDIA, 28.09.2009. 09:32

Ilgi gaidītais brīdis ir klāt un jau šodien savu pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos viena no Francijas elektroniskās mūzikas ietekmīgākajiem zīmoliem AIR - Žana Benuā-Dunkela (Jean-Benoît Dunckel) un Nikolā Godēna (Nicolas Godin) dueta jaunais studijas gara darbs Love 2. Albuma oficiālais izdošanas datums  - 5. oktobris.
Šodien franču elektroniskās mūzikas dueta AIR jaunā albuma “Love 2” pasaules pirmatskaņojums META-KAFE Spīķeros

JB un Nikolā izvēlējušies netradicionālu veidu kā "atrādīt" savu veikumu faniem visā pasaulē vienlaicīgi - atskaņojot to šodien, 28.septembrī, izmantojot aircheology.com - ar autoru dalību tiešsaistē no dueta jaunās pašu izveidotās studijas Atlas notiks diskusija visas dienas garumā.

Tehnoloģiski progresīvi, pamatoti ambiciozi un kā vienmēr oriģināli - kā tādus sevi apliecināt nepārstāj JB un Nikolā arī tagad - pēc vairāk nekā 10 gadu muzikālas vēstures 4 studijas albumu, neskaitāmu blakus projektu, kino skaņu celiņu un izpārdotu koncertu veidolā.

Šoreiz AIR albumu producējuši paši, studijā pieaicinot vien bundzinieku Džoīju Varonkeru (Joey Waronker) - kopā veidojot līdzīgu sastāvu tam, kādā AIR klausījāmies Rīgā pagājušā gada koncertā Sapņu Fabrikā.

“Albums ir daudz enerģiskāks, dzīvāks un brīvāks,” saka Nikolā. “Mums patiešām šķiet, ka tas skan svaigi. Mēs vēlējāmies, lai viss, kas saistīts ar šo jauno sākumu, būtu svaiguma pilns. Mēs neveltījām pūles kāda konkrēta konceptuāla virziena izvēlei - mūsu vienīgais uzstādījums bija dzīvība un enerģija," piebilst JB.

AIR nav tikai mūzika, tā ir visas pasaules avangardā esošās franču laikmetīgās kultūras daudšķautņainības izpausme, kura ietver sevī izsmalcinātību it visā - modē, vīnā, ēdienā, mākslā, mūzikā, dzīvesveidā.

JB un Nikolā, izmantojot abriavatūru AIR - Amour (Mīla), Imagination (Iztēle), Rêve (Sapnis) - savā komunikācijā ar pasauli, apliecina šo trīs matēriju neatvairāmo spēku un "franču pieskāriena" (French touch) netverami maģisko burvību, nojaucot visas robežas starp popkultūru un "augsto mākslu", padarot mūziku par mediju bez žanriskām robežām.

Jau dzirdētais materiāls no Love 2 tā recenzentiem visā pasaulē licis to pasludināt par labāko AIR darbu. "Mēs vēlējāmies radīt kustību - augstāk un augstāk pretim gaismai... Taču vienlaicīgi - ar melanholijas piesitienu," definīciju "franču angļu valodā" meklē JB.

META-KAFE Spīķeros (Maskavas ielā 12 K-1), jau no brokastu laika plkst. 9 gaidīs visus interesentus, kuri vēlas piedalīties AIR globālās muzikālās komunikācijas projektā, lai ļaujoties Love 2 skaņām veldzētos pie allaž bagātīgā un spirdzinošā META-KAFE brokastu galda, gan vēlāk baudītu pusdienu ēdienkarti.

Bet pie META-KAFE vakariņu galda - no plkst. 20 varēsim noskatīties režisora Granta Džī (Grant Gee) "dokumentālā kino klasiku" Eating, Sleeping, Waiting and Playing, kura uzņemta pirmās AIR pasaules turnejas laikā - tas ir melnbalta minimālisma mākslas darbs, kurš pasaulē gan toreiz, tā vēl šobrīd tiek uztverts kontraversiāli.

Vēl viens patīkams piedāvājums META-KAFE apmeklētājiem šodien - iegādājoties biļeti uz jau izziņoto AIR koncertu 2009.gada 8. decembrī, aromātiska café au lait - par brīvu, bet vakarā kopā ar iegādāto biļeti varēsiet saņemt glāzi relaksējoša META-KAFE mājas vīna - Čīles vīndaru improvizāciju par tēmu Cabernet Souvignon!

Biļetes uz koncertu jau pārdošanā arī Biļešu Serviss kasēs, Statoil DUS un internetā - bilesuserviss.lv. Biļešu cenas no 20 - 35Ls.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV