Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Rudens noskaņās tiek atklāts festivāls “Bildes 2009”

Ilze Malaševska, 29.09.2009. 14:53

Spītējot lietum un vējam, kas izmisīgi cīnās ar lietussargiem, 28. septembra vakarā par daudzu cilvēku patvērumu no rudens elpas drēgnuma kļuva klubs “Četri Balti Krekli”, kur ar folkkoncertu iesākās 24. mūzikas un mākslas festivāls “Bildes 2009”.
Rudens noskaņās tiek atklāts festivāls “Bildes 2009”

Galerijas:

Kā jau ierasts, “Bilžu” atklāšana notiek tieši ar folkkoncertu, kas ar savu mierīgo atmosfēru rada lielisku patvērumu un ielej sirdī siltumu ar katru izskanējušo dziesmu, ko izpilda šī vakara mākslinieki. Deju placī atrodas rindā salikti krēsli, kuros vietas ieņēmuši pirmie koncerta apmeklētāji. Un, kad beidzot ir pienācis laiks atklāt festivāla “Bildes” pirmo koncertu, uz skatuves kāpj Normunds Jakušonoks un Daiga Petreviča, kas jau trešo gadu sveic visus bilžu dalībniekus klubā “Četri Balti krekli”.

Kā pirmās uz skatuves kāpj Zane Aišpure, Rūta Ķergalve un Evija Tarasova, kas, ar trīs ģitāru sapludināto skanējumu un spēcīgajām balsīm, liek aizmirst par apkārt esošajām problēmām un izbaudīt koncertu. Arī Elīna Līce - Štrausa kopā ar vijolnieku, kā arī Mikus Straume spēj izvilināt visinteresantākās skaņas no instrumentiem un nospēlēt, katram savu rudens dziesmu.

Sen jau pazīstamie un daudziem zināmie brāļi Ziemeļi izpilda vairākas savas dziesmas un silda klausītājus ar savu silto plaukstu caur dziesmu “ Uzsniga sniedziņš balts”. Īpaši pārsteidz akustiskais “Sus dungo” izpildījums, kas, atšķirībā no pagājušā gada skanējuma, iezīmē jaunas aprises - caursatrāvotas ar vijoles un flautas melodijām, kas brīžiem saplūst smeldzīgā unisonā un visam pa vidu akustiskā ģitāra un meiteņu balsis, kas, mijiedarbojoties ar āfrikāņu perkusijām, liek izbaudīt vieglu atmosfērisku mūziku. Nedaudz tematiskāku jeb esošajiem apstākļiem piemērotāku dziesmu atlasi veic Ansis Klintsons, kurš savā folkkoncerta repertuārā iekļāvis dziesmu tiem, kuri brauks prom no Latvijas jeb emigrēs, tiem, kas par šādu lēmumu vēl domā, un tiem, kas tomēr paliks vai jau brauc atpakaļ.

Nākamais folkkoncerts 29. septembrī, savukārt 30. septembrī un 1. oktobrī kluba “Četri Balti Krekli” telpās notiks divi džeza un blīza koncerti.

Foto; Anrijs Požarskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV