Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

„DEPO” uzstāsies elektriska postroka grupa no Austrālijas

DEPO, 01.10.2009. 20:39

Otrdien, 6. oktobrī, klubā „Depo” kopā ar vietējām grupām PuseH PuseW, The Black drummer is a slave (piedaloties Tesa bundziniekam Jānim) uzstāsies unikāla elektriskā grupa no Austrālijas The Night Terrors.
„DEPO” uzstāsies elektriska postroka grupa no Austrālijas

The Night terors sava skanējuma priekšplānā izvirzījusi mūzikas instrumentu termenvoksu, kuru spēlē 2 antenām tuvinot un attālinot rokas. Jāpiebilst, ka šo instrumentu 1919. gadā izgudroja krievu zinātnieks Ļevs Termens. To izmanto gan akadēmiskajā, gan estrādes mūzikā, vairāki komponisti speciāli šim instrumentam rakstījuši skaņdarbus, tais skaitā Dmitrijs Šostakovičs, dažos skaņdarbos to izmantojušas tādas grupas kā Portishead, Led Zeppelin, Rammstein, Pink Floyd, The Pixies. The Night Terrors, šķiet, ir pirmā rokgrupa, kura savu skanējumu balsta tieši uz termenvoksu, pateicoties kuram grupas mūzika iegūst kosmisku, sirreālu dimensiju. Grupas līderis Mails Brovns termenvoksa spēli ir apguvis pie šī instrumenta spēles lielākās autoritātes krievietes Lidijas Kavinas.

Grupa tika izveidota jau 2000. gadā 3 dalībnieku sastāvā, savā skanējumā tā neizmanto vokālus un ģitāras, vien termenvoksu, basu, bungas un sintezatorus. Grupa paver jaunus apvāršņus standarta instrumentālā postroka formulai. Tās skanējums atsauc atmiņā 70-to gadu meklējumus kosmiskajā mūzikā, piemēram, Jean Michael Jarre vai mūsu pašu Zodiaks, tomēr šeit skanējums ir vairāk psihedēliskāks, noslēpumaināks, trokšņaināks.

Grupas kontā ir 2 ar izdevniecības Unstable Ape Records zīmi izdoti albumi. Ar sajūsmu uzņemts Kanādas/ Austrālijas izdevniecības EXO records paspārnē šī gada aprīlī izdotais albums Back To Zero. Visi recenzenti to novērtējuši ar augstāko atzīmi, veltot tam komplimentus par izteikti oriģinālo skaņu un prognozējot tam lielus internacionālus panākumus.
 

THE NIGHT TERRORS (Austrālija – eksperimenti/ postroks)
Grupa – pārsteigums. Postroka robežas paplašinoša mūzika. Bez vokāla, bez ģitārām, tikai bungas, sintezatori, bass un priekšplānā TERMENVOKS – instruments, kuru spēlē, uztvērējantenai tuvinot un attālinot rokas. Viens no lielākajiem pārsteigumiem Austrālijas alternatīvās mūzikas scēnā.
http://www.thenightterrors.com
http://www.myspace.com/thenightterrors
http://www.exorecords.net
THE BLACK DRUMMER IS A SLAVE + Jancis
http://www.myspace.com/theblackdrummerisaslave
http://www.last.fm/music/The+Black+Drummer+Is+A+Slave
1/2H 1/2W
http://www.myspace.com/pusehpusew
http://www.draugiem.lv/music/musician.php?mid=29264
http://www.last.fm/music/1/2H+1/2W

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV