Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

“The Black Tea” pasniegs melno tēju klubā "Rocabilly"

Raitis Sametis, 02.10.2009. 09:24

2. oktobrī  plkst. 21:00 klubā "Rocabilly", Baznīcas ielā 33, "melnās tējas" koncertu sniegs 2005. gada vasaras beigās dibinātā grupa “The Black Tea”.
“The Black Tea” pasniegs melno tēju klubā "Rocabilly"

Par “The Black Tea”

...kā paši saka: tā ir viena pasaule, kas veidota no sešiem elementiem. Grupa dibināta 2005. gada vasaras beigās.Vērojot grupas uzstāšanās, šķiet, ka „The Black Tea" mūzikā katrs no viņiem ielicis kādu daļu no sevis, saviem iespaidiem, uzskatiem, noskaņām un varbūt noklusētiem, nekad nevienam neizpaustiem sapņiem. Apgarotība, tīkami mistiska noskaņa, radošums, harmonija, kas brīžiem mijas ar haosu, ir grupas raksturojošākās īpašības. „The Black Tea" mūzika un grupas koptēls ir pierādījums tam, ka arī disharmonijā var būt miers un saskaņa, ka domu un ideju kolorītā dažādība var pastāvēt kā viens saskaņots veselums.

Grupa rada dažādus, brīžiem pat pretrunīgus iespaidus - vienubrīd tā pārsteidz ar savdabīgu bērnišķīgumu, kas jau nākamajā acumirklī pārtop izjustā nopietnībā, vienubrīd telpu pilnībā pārņem miers, lai pēc brīža to caurstrāvotu pēkšņa spriedze. „The Black Tea" piemīt prasme radīt atmosfēru, kurā noskaņas mainās ik brīdi, liekot klausītājam nemitīgi ieraudzīt grupas mūziku un tēlu no cita skata punkta.

Grupas oriģinalitāte izpaužas arī koptēla veidošanā. Lai to raksturotu, būtu īsti vietā teikt, ka „cik cilvēku, tik viedokļu". „The Black Tea" savstarpējā saskaņa rada saliedētību, kas pamanāma arī cilvēkiem no malas. Koncertos grupas vizuālo saskaņu neviļus tiecas izjaukt dalībnieku būtiski atšķirīgie aksesuāri un nianses - sejas krāsojumi (grims), rotaslietas, apģērba krāsas utt., tomēr kaut kas visiem ir kopīgs, un tā ir spēja vienam otru izprast un papildināt, nevienu neaizēnojot.

Šobrīd komanda turpina darbu pie sava piecu dziesmu albuma, kura klajā nākšana gan netiek precīzi prognozēta. Jau ierakstītas trīs dziesmas no gaidāmā lieldarba, pie pārējām divām darbs turpinās, un tiek gaidītas šo ierakstu gala versijas.

Komanda aktīvi piedalās dažādos konkursos, piemēram, nesenajā "Soundwave" jauno grupu sacensībā.

Grupā darbojas:

- Kasandra Mary - Jane - dzied; Roberts Vidzidskis - ģitāra; Viesturs Lācis - sitamie instrumenti; Andrejs Pumpurs - taustiņinstrumenti un elektronika; Ivans Fiļipovs - ģitāra; Roberts Stankēvičs - basģitāra.  

Resursi internetā:
http://www.myspace.com/blackteamusic
http://www.draugiem.lv/blacktea

Video  
THE BLACK TEA - Behind Memories: http://www.youtube.com/watch?v=9pdQLExmX0s
THE BLACK TEA - Aizgājusī Nakts: http://www.youtube.com/watch?v=inOu_QxStjo

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV