Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Latvijā koncertēs Baltkrievijas ansamblis «Песняры» un Čigānu ansamblis «АллЛюР»

Krista Kalnarāja, 02.10.2009. 10:38

Baltijas Koncertu Aģentūra BCA sadarbībā ar Baltkrievijas valsts vēstniecību Latvijā 14.,15.,16. oktobrī piedāvā leģendārā Baltkrievijas valsts ansambļa «Песняры» (Pesņari) un Čigānu ansambļa «АллЛюР» (Aļļur) koncertu.

Baltkrievijas valsts ansamblis “Песняры” (Pesņari), kuru izveidoja leģendārais Vladimirs Muļavins 60. gadu beigās, jau 40 gadus priecē savus pielūdzējus no daudzām pasaules malām ar savām brīnišķīgām dziesmām, daudzas no kurām tika iekļautas slāvu un populārās mūzikas zelta fondā. Viņu mūzika visu laiku bija populāra. Viņu dziesmas «Косил Ясь конюшину», «Беловежская пуща», Белоруссия», «Олеся» izaudzināja daudzas skatītāju paaudzes.

Baltkrievijas valsts ansamblis “Песняры” (Pesņari) tapa Minskā 1969. gadā. Pēc Minskas filharmonijas Padomes lēmuma, grupa «Лявоны» ieguva tiesības saukties par vokāli instrumentālo ansambli, un tikai gadu vēlāk nomainīja nosaukumu uz «Песняры».

Šodien Baltkrievijas valsts ansamblis “Песняры” (Pesņari) ir viens no vadošajiem valsts kolektīviem, kurš turpina slavenas tradīcijas, pēc viņu neaizvietojamā vadītāja traģiskās bojāejas. «Песняры» ir grupa, kuru arvien var viegli atpazīt, tai joprojām piemīt savs „rokraksts”, savs izpildījums un sava mūzikas redze.

Tagad ansambļa direktors un mākslinieciskais vadītājs ir Vjačeslavs Šarapovs. Sastāvs ir atjaunojies, bet tajā pašā laikā, saglabājis savu identitāti, kā arī kolektīvs turpina sekot senām tradīcijām. Ansambļa direktors un mākslinieciskais vadītājs ir lepns par to, ka jauniem cilvēkiem, kuri iestājās šajā grupā, patīk stils, kuru ieviesa kolektīva dibinātājs Vladimirs Muļavins. Šodien ansamblī piedalās 10 dalībnieki, katrs no viņiem prot spēlēt uz dažādiem mūzikas instrumentiem, kā nacionāliem, tā arī mūsdienīgiem.

2003.gadā Minskā tika izveidots radošs kolektīvs - «АлЛюР» (Aļļur), kurš ar savu daiļradi atspoguļo čigānu kultūras skaistumu. Ludmila Rodionova kļuva par ideoloģisko iedvesmu, tēlu un repertuāra radītāju, kā arī par kostīmu un atribūtu dizaineru. Baltkrievijas Valsts Kultūras Universitātes absolvents, kā arī ansambļa horeogrāfs, kurš spēja realizēt daudz dažādu ideju ir Oļegs Lucenko. Šodien ansamblī piedalās 20 cilvēku. Sākot no 2006.gada kolektīvs strādā Valsts Jaunatnes teātra estrādē Baltkrievijas tautas mākslinieka un profesora Rainčika V.P. vadībā. Katra «АлЛюр» (Aļļur) ansambļa uzstāšanās ir kā reibinošs kokteilis no dedzīgām dejām, brīnišķīgām dziesmām, dzīvās mūzikas un raibiem tērpiem.

14.oktobrī – Liepājas Olimpiskajā centrā
15. oktobrī – Ventspils Teātra namā „Jūras Vārti”
16. oktobrī – Rīgas Kongresu namā

Koncerta Sākums : 19.00
Biļešu cenas : 5,6,7,8,10,12
Biļetes var iegādāties „Biļešu Serviss” kasēs.

Informācija un biļešu rezervēšana -tālr. 67356425

Ģenerālais informatīvais partneris – Pirmais Baltijas kanāls.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV