Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Kristīne Opolais gatavojas koncertam Birmingemā un „Traviatas” izrādei Rīgā

Liene Jakovļeva, 02.10.2009. 10:50

Soprāns Kristīne Opolais 10. oktobrī dziedās Birmingemā, bet 15. novembrī pēc ilgāka laika atgriezīsies uz Latvijas Nacionālās operas skatuves Traviatas lomā.
Kristīne Opolais gatavojas koncertam Birmingemā un „Traviatas” izrādei Rīgā

10. oktobrī Birmingemas simfoniskā orķestra zālē Kristīne Opolais kopā ar Birmingemas simfonisko orķestri Dmitrija Slobodenjuka vadībā dziedās skatus no Pētera Čaikovska operas Jevgeņijs Oņegins un Džuzepes Verdi operas Otello. Pirms atbildīgā koncerta Kristīne Opolais atzīmē, ka viņa allaž ar prieku koncertē Lielbritānijā, kur savu iepriekšējo trīs uzstāšanās reižu laikā atradusi ideālu kontaktu ar angļu orķestriem un publiku.

Ar vēl lielāku saviļņojumu Kristīne gaida savu atgriešanos uz Latvijas Nacionālās operas skatuves Traviatas lomā Verdi operas „Traviata” iestudējumā. 15. novembra izrādē viņa satiksies ar savu skatuves partneri tenoru Pāvelu Černohu. Kristīne Opolais stāsta: „”Traviata” bija pēdējais jauniestudējums uz mūsu operas skatuves, kurā piedalījos, tāpēc šo izrādi gaidu ar patīkamu satraukumu. Esmu ļoti priecīga arī par to, ka Pāvels Černohs atrada par iespējamu uz izrādi speciāli ierasties no Glaindbornas, kur gatavojas jauniestudējumam. Un galvenais – izrādē ļoti gaidīšu savus skatītājus.”

Savukārt decembrī Kristīne Opolais gatavojas savai Spānijas debijai, kur 11. decembrī kopā ar Tenerifes simfonisko orķestri un diriģentu Hansu Grāfu atskaņos Rahmaņinova dziesmas.

Foto: Tatjana Vlasova

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV