Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

The songs of Christmas – ielūdz Ivars Pētersons

Elīna Ždanoka, 02.10.2009. 14:55

Ziemassvētki ir laiks, kad ikdienas aizņemtībā vairāk piedomājam par tādām garīgām vērtībām kā mīlestība, gaišums un piedošanas spēks. Cik patiesa un dziļa šī Ziemassvētku sajūta tiek uzburta ir atkarīgs no mums pašiem un katra personīgās vēlmes to pārvērst negaistošā sniega pārslā un padarīt bezgalīgu, vai arī atstāt turpat kupenā bez īpašas ievērības. Ziemassvētki, tas ir ģimenes kopā sanākšanas prieks piesātināts ar dziļas mūzikas un mūžīgās mīlestības siltumu.
The songs of Christmas – ielūdz Ivars Pētersons

Pirms četriem gadiem, 2005. gada 8. janvārī, dienā, kad Elvisam Preslijam būtu apritējuši 70 gadi, Latvijā pirmoreiz tika rīkots rokenrola karaļa piemiņas pasākums, kuru organizēja mūziķis, tautā saukts par ,,latviešu Presliju" – Ivars Pētersons. Pateicoties grandiozajai atsaucībai un nedalītajai interesei, šādi koncerti nu jau kļuvuši par neatņemamu Latvijas mūzikas dzīves sastāvdaļu. Nav lieki piebilst, ka jau kopš 1991.gada Ivars Pētersons ar lieliem panākumiem ir sniedzis neskaitāmus koncertus gan Latvijā, gan ārpus tās robežām, kā arī 2007. gadā veiksmīgi startējis Elvisa Preslija līdzinieku konkursā Amerikas Savienotajās Valstīs.

Arī šogad, kad gaišums, saticība un mīlestība šķiet nepieciešama vairāk kā jebkad agrāk, visdziļākajā Ziemassvētku noskaņā 19. un 20. decembrī Ivars Pētersons un viņa draugi vienosies koncerta programmā „The Songs of Christmas - ielūdz Ivars Pētersons”, kas notiks Lielā Ģildē.    

„Es radīšu koncertu, pēc kura vienaldzīgo nebūs!” tik pacilāts un pārliecināts ir pats mākslinieks vizualizējot decembrī gaidāmo koncertu. „Saprotams, Elvisam ir bijuši vairāki Ziemassvētku koncerti, tādēļ nolēmām veidot savā ziņā unikālu viņa labāko dziesmu izlasi, kuras skanēs pašmāju talantu un slavenību izpildījumā,” strādājot pie svētku repertuāru skaidro Pētersons.

Svētku programmā paredzēts Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pirmās vijoles Raimonda Ozola vadītā stīgu kvarteta un mūzikas virtuoza Raimonda Macata neatkārtojams klasikas un rokenrola ritmu savienojums Ziemassvētku skaņās, līdzvērtīgi Ziemassvētku atmosfēru papildinās mūziķa un dziedātāja Arņa Miltiņa vokālā kvarteta balsu putenis, Madonas Zaļā kora līdere Ieva Kerēvica un neatkārtojamā kantrimūzikas dziedātāja Linita, kurai šis ir kārtējais izaicinājums radīt Ziemassvētku dziesmas kantrimūzikas stilā. Koncerta nobeigumā klausītājus sagaida daudzskanīgs pārsteigums no Latvijā pazīstamākās blūza dziedātājas Mirtas.

Decembra nogalē gaidāmais koncerts nav pirmais Ivara Pētersona projekts, kur vienkopus tiekas tik ievērojamas latviešu zvaigznes. Mākslinieka spilgtā atmiņā ir koncerts 2008. gada vasarā Dzintara koncertzālē, kad dienu pirms koncerta tika izpārdotas visas biļetes un, lai apmierinātu visu šāda veida mūzikas cienītājus, tika organizētas pat papildus sēdvietas. Koncerta organizētāji gan atgādina, ka Lielās Ģildes koncertzālē paredzēts ierobežots vietu skaits klausītājiem un papildus vietas tajā nodrošināt fiziski nav iespējams, līdz ar to izskan aicinājums jau savlaicīgi padomāt par neaizmirstamu Ziemassvētku dāvanu saviem tuvākajiem Preslija neaizmirstamo dziesmu noskaņā.

Biļetes uz koncertu var iegādāties jau sākot no 1. oktobra visās Biļešu Paradīze tirdzniecības vietās vai internetā www.bilesuparadize.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV