Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

“Editors” solists Toms Smits apgalvo, ka “Radiohead” albumu “'In Rainbows” izdeva savtīgos nolūkos

Baiba Sniķere, 07.10.2009. 18:47 | komentāri (1)

Grupas “Editors” vokālists Toms Smits (Tom Smith) uzskata, ka “Radiohead” 2007. gada albuma “In Rainbows” (par kuru fani varēja maksāt, cik paši vēlas) izdošana bija “savtīgos nolūkos”. Viņš bilda, ka tas bija pretrunā ar grupas ģitārista Eda Obraiena iebildumiem par albuma lejupielādi.
“Editors” solists Toms Smits apgalvo, ka “Radiohead” albumu “'In Rainbows” izdeva savtīgos nolūkos

Obraiens, organizācijas “Featured Artists Coalition” biedrs, ir vērsies pret failu koplietošanu, vēlēdamies, lai pirms savienojumu atslēgšanas, likuma pārkāpējiem tiktu piemērots tā sauktais “three strikes” likums.

“BBc 6 Music” Smits sacīja, ka pēc viņa domām albuma “In Rainbows” (par kura lejupielādi fani cenu varēja noteikt paši) laišana klajā bija pretrunā ar Obraiena uzskatiem.

“Ko lai saka, tas ir visai dīvaini, albumu laist klajā gandrīz par velti, nelikās, ka tam ir kāda saistība ar lielām problēmām. Uzskatu, ka tas bija visai egoistiski,” pauda Smits.

Lai vai kā, Smits izteica atbalstu ģitārista cīņai pret failu lejupielādi. “Tas ir tā, it kā mūzika būtu kaut kas nenozīmīgs. Tu nolādē kaut ko pa druskai, nevis veselu albumu. Es domāju, ka lielajām zvaigznēm ir jāatbild par mazāko mākslinieku rīcību, skaļi paužot viedokli, kad kaut kas notiek ne tā, kā vajadzētu,“ sacīja mūziķis. „Man tas likās dīvaini, ka viņi (“Radiohead”) atdeva savu albumu gandrīz par velti. Es uzskatu, ka tas ir pretrunā ar nostāju pret failu lejupielādi,“ izteicās Smits.

Avots: nme.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV