Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Svētdien kim? uzstāsies Karls Mihaels fon Hausvolfs

Viestarts Gailītis, 08.10.2009. 14:38

Svētdien, 11.oktobrī, pulksten 20.00 kim? un Skaņu meža rīkotā pasākumā uzstāsies pazīstamais zviedru konceptuālais mākslinieks un radikālais mūziķis Karls Mihaels fon Hausvolfs (53). No pēdējo trīs nedēļu laikā kim? prezentētajām abstraktās elektronikas un trokšņu mūzikas prominencēm (pirmie bija austrālietis Lūkass Ābela un amerikānis Džons Vīze), Hausvolfs ir savu radošo izpausmju ziņā  daudzveidīgākais.
Svētdien kim? uzstāsies Karls Mihaels fon Hausvolfs

Kopš 1970.gadu beigām Hausvolfs ir darbojies performances, gaismas un skaņu instalāciju, fotogrāfijas un mūzikas jomā. Viņa darbi ir izstādīti biennālēs Venēcijā, Stambulā un Johanesburgā, documenta X un vairākus gadus pēc kārtas bijuši ArtForum kritiķu favorīti. Hausvolfs ir sadarbojies ar mūziķiem kā Pan Sonic, Raselu Hasvelu, Zbigņevu Karkovski un The Hafler Trio un uzstājies festivālos kā Sonar un I.D.E.A.L. Hausvolfu 2006.gada Londonas koncertu laikraksts The Guardian 2006.gadā izvēlēja kategorijā “best of the year” jeb “gada labākais”.

Pēdējos gados Hausvolfa skaņdarbi ir tīras un intuitīvas meditācijas par elektrību, frekvencēm un tonālo autismu konceptuālā kontekstā. Savā muzikālajā daiļradē viņš pieskāries tādām tēmām kā arhitektūrai, urbānismam, žurkām un tārpiem. Hausvolfa koncertos ļoti fiziska, gandrīz brutāla estētika jaucas ar dūcošu, daudzfrekvenču skaistumu. Auditorija ļoti bieži krīt sava veida transā, aizmiegot savās sēdvietās, norāda pats mākslinieks.

Organizē: kim? sadarbībā ar Skaņu mežu, 2009.gada 8.oktobrī, pulksten 18:00, Spīķeros, Maskavas ielā 12/1, ieeja bezmaksas Informācija: www.kim.lv, www.skanumezs.lv, www.cmvonhausswolff.net

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV