Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Sv. Jāņa baznīcā skanēs Bahu mūzika

Rinta Bružēvica, 09.10.2009. 10:01

22. oktobrī pl. 19.30  Sv. Jāņa baznīcā VSIA „Latvijas Koncerti” piedāvā programmu, kurā satiekas tēvs un dēls Bahi – Johans Sebastiāns un Johans Kristiāns.  Bahu mūziku atskaņos Rīgas Doma zēnu koris, Māra Kupča vadītais Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas baroka orķestris “Collegium musicum” Rīga un diriģents Mārtiņš Klišāns.

Par Londonas Bahu sauktais Johans Kristiāns ir dzīvesprieka uzlādētas mūzikas autors, viņa skaniskā vitalitāte savulaik kļuva par jaunā Mocarta būtisku iedvesmas avotu. No Sebastiāna Baha jaunākā dēla skaņdarbu klāsta klausīsimies izvērsto sešdaļīgo moteti Credo breve – ticības apliecinājumu.

Johana Sebastiāna Baha daiļradi pārstāvēs viena no viņa populārākajām kantātēm, kuras ievadkoris aicina būt vienmēr nomodā un arī pusnakts stundā nevis slinki snaust, bet būt modriem, tā teikt, “eļļas lampiņām jābūt allaž degošām, jūs, Jeruzalemes jaunavas, jo jūs nezināt, kad nāks līgavainis.” Otra brīnišķīga epizode ir duets, kurā dvēsele (soprāns) sarunājas ar Jēzu (bass). Uz šo programmu aicināti izcili baroka mūzikas interpreti – soprāns Elīna Volkmane un tenors Rinalds Kandalincevs, kuri vokālo meistarību kaldinājuši Oslo Mūzikas akadēmijā, kā arī baritons Armands Siliņš, kas sevi spoži apliecinājis ne tikai uz Latvijas Nacionālās operas skatuves, bet arī baroka repertuārā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV