Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Grupa Taizels klubā "Rocabilly" atzīmēs Viktora "Pinočeta" 45 gadu jubileju

Raitis Sametis, 09.10.2009. 10:16

10. oktobrī plkst. 21:00 Ģertrūdes ielas klubā "Rocabilly" koncertēs "hard boogie" grupa “Taizels” , koncerta ietvaros gaidāmas komandas līderdziedātāja  Viktora "Pinočeta" 45 gadu dzimšanas dienas svinības.
Grupa Taizels  klubā  "Rocabilly" atzīmēs Viktora "Pinočeta" 45 gadu jubileju

Grupa „Taizels" izveidojās 1992.g. jūlijā. Par projekta organizatoru kļuva leģendārās Rīgas grupas «КАРТ-БЛАНШ» eks-vokālists Dmitrijs Čeliševs (Mič). Pirmo sastāvu veidoja mūziķi no atšķirīgām jaunām Rīgas grupām: Vlad (ģitāra) - eks"Dakota", Barmalej (sitamie) - eks"Dakota", Kot(bass) - eks "Если".

Grupas sastāvs  darbības laikā ir piedzīvojis vien nelielas izmaiņas. 1995. gadā grupas otrs ģitārists emigrēja uz Kanādu, bet gadu agrāk kolektīvam piebiedrojās vokālists - Pinočets (eks"Feniks"). Līdz tam dziedāja un ģitāru spēlēja Čeds. No 1995. līdz 2007.gadam otro ģitāru grupā spēlēja Udav. No 2007.gada viņu nomainīja Green (eks"O.P.R.G.E.").

Uz šo brīdi grupas sastāvs ir sekojošs: Pinočets - vokāls; Green - ģitāra; Čeds - ģitāra, bek-vokāls; Kot- bass; Barmalejs - sitamie, bek-vokāls. Lirika un mūzika - Čeds.

Darbības 16 gados grupa ierakstījusi trīs albumus: "Kapitulācija", "Piķis un medus", "Parīze nekad", kā arī mini-albumu "Es izgaisīšu kā dūmi". Grupa propagandē skarbu rokenrolu ar hard-bugi elementiem. saites:

http://www.rockpower.lv/taizels/index.php
http://myspace.com/taizels

Kluba "Rocabilly" mājas lapā klausamies Taizels dziesmas: "Krāsainās sievietes", "Es izkusīšu kā dūmi", "Darva un medus", vietne: http://www.rocabilly.lv/index.php?id=10  

Komandas aktīvā koncertdzīve turpinās.

Kā par gaidāmo 10. oktobra koncertu izsakās Viktors "Pinočets", tad “koncerts būs priekš visiem, arī tad, ja pašam ir dzimšanas diena...". Turklāt vakarā gaidāms dažs cits muzikāls atsvaidzinājums -  reizē ar grupu “Taizels” uz skatuves kāps Jānis Vanadziņš ar komandu (varbūt kāds vēl atceras leģendāros Hot Dogs, un šobrīd Jānis gatavojas atgriezties mūzikā).  

Šobrīd norit visai aktīvs darbs pie grupas “Taizels” jaunā albuma ierakstiem, divas dziesmas no tā ir apritē "Latvijas Radio 4. kanālā", "Mix FM102,7". Arīdzan pašas grupas sastāvs ir papildinājies - tagad tajā pie taustiņiem darbojas Smol.

Par visu sīkāk var uzzināt arī interneta vietnē: www.rocabilly.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV