Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Rīgā koncertēs grupa „Gregorian”

Juta Sergejeva, 13.10.2009. 15:05 | komentāri (3)

8. novembrī Arēnā Rīga koncertēs grupa „Gregorian”. Pasaules turnejas, kas veltīta grupas 10 gadu jubilejai, ietvaros grupa prezentēs savu jauno albumu “Masters of Chant Chapter VII”. Biļešu iepriekšpārdošana sāksies 14. oktobrī plkst. 12:00 "Biļešu serviss" tirdzniecības vietās un www.bilesuserviss.lv.
Rīgā koncertēs grupa „Gregorian”

Grupas „Gregorian” jaunajā albumā “Masters of Chant Chapter VII” ir izpildīti “chant” stilā tādi hīti, kā “Fix You”  no “Coldplay”, Lennija Kravica “Believe In Me”, 80. gadu “Mad World” (“Tears For Fears”), 70. gadu klasika – dziesma “Dreams” no “Fleetwood Mac” un pat Bjorkas “Joga". Un vēl pārstrādātas daudzas citas pazīstamas dziesmas no Peter Gabriel, “Eurythmics”, Sinead O'Connor un citu slavenu mūziķu repertuāra. Gregoriāņu vīriešu kora izpildījums kā vienmēr ir valdzinošs.

„Gregorian” mūzika – tas ir pasaules hītu izpildījums stilā „chant”. Šis stils radies no latīņu Romas-Katoļu Baznīcas kora mūzikas. Šis stils radies vēl mūsu laikmeta 600.gadu sākumā Romas Pāvesta Gregorija I valdības laikā. Pēc vēsturiskiem datiem, tieši viņš sistematizēja tā laikmeta romas liturģisko mūziku. Strauji izplatoties Kristībai, izplatījās arī “chant” stila mūzika, un dažādos veidos viņa parādījās arī citās Pasaules vietās. Savu nosaukumu grupa ņēmusi tieši no šī Romas Pāvesta vārda, nevis no tā sauktā „gregoriāņu” dziedāšanas stila, pats stils izveidojās no grupas nosaukuma.
     
Grupas dibinātājs, producents un aranžētājs ir Franks Petersons (Frank Peterson).  Līdz sākās viņa sadarbība ar „Gregorian”, viņš strādāja ar grupu „Enigma” un līdz šai dienai strādā arī ar Sāru Braitmenu (Sarah Brightman). Kopā ar Sāru Braitmenu viņš veidoja albumu „Harem”, kura tūres ietvaros dziedātāja koncertēja arī Rīgā. Bet „Gregorian” soliste ir Sāras Braitmenas māsa Amēlija Braitmena.

Franka Petersona ideja apvienot gregoriāņu kori un mūsdienīgos estrādes un rok-hītus bija visai droša un neparasta, taču pilnībā attaisnojās. Pirmie divi „Gregorian” albumi (1999/2000. un 2001. gada) tika pārdoti vairāk nekā miljons eksemplāros, katrs iegūstot „zelta” albuma statusu daudzās valstīs, ieskaitot Vāciju, Beļģiju, Austrāliju, Dienvidāfriku un citas.
   
Trešais grupas albums pārsniedza iepriekšējos panākumus, un 2003.gadā grupa devās turnejā, atbalstot to. Toreiz „Gregorian” uzstājās arī Rīgā. Arī ar albumu “The Dark Side” 2005.gadā grupa ar lieliem panākumiem koncertēja Rīgā.

8. novembra koncerta sākums – plkst. 19:00. Ieeja no plkst. 18:00.  Biļešu pārdošana sāksies no 14.oktobra plkst. 12:00 visās „Biļešu serviss” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuserviss.lv. Biļešu cenas – no 12 Ls (paredzētas tikai sēdvietas).  „Arēna Rīga” zāle būs izkārtota amfiteātra izvietojumā, paredzēts ierobežots skatītāju skaits, kas dos pilnā mērā baudīt „Gregorian” kora burvīgo izpildījumu.

Organizē “Premier SHOW”.

Papildinformācija: www.gregorian.de

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV