Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

„Mazajā ģildē” uzstāsies ansamblis „Iļinskaja Pjatņica”

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 14.10.2009. 14:12

Piektdien, 16. oktobrī plkst. 19.00 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā „Mazā ģilde” (Amatu ielā 3/5) notiks etnogrāfisko dziedājumu meistara Sergeja Oļenkina un viņa ansambļa „Iļinskaja Pjatņica” (Ильинская Пятница) 20 gadu jubilejas koncerts.

Sergejs Oļenkins ir Latvijas krievu folkloras pētnieks, kas attīsta Latvijā Latgales vecticībnieku tradīcijas un dziedāšanu. „Kā folkloristu un cilvēku mani jau sensenis ir vilinājuši vecticībnieku senatnes ticējumi, paražas un rituāli. Ierakstot un vairākkārt noklausoties ierakstīto, var sajust to, ko sauc par tautas gudrību,  gara vienkāršību un mieru,” saka Sergejs Oļenkins. Mākslinieks dodas  ekspedīcijās pa Latvijas pierobežas rajoniem, Krieviju un Baltkrieviju, kā arī regulāri apmeklē dažādus etniskās dziedāšanas festivālus, kuros gūto pieredzi tālāk nodod saviem audzēkņiem.

„Iļinskaja Pjatņica” šobrīd ir vienīgais ansamblis Latvijā, kas izmanto autentisku krievu un baltkrievu folkloru. Dziedot etnogrāfiskās dziesmas, tiek izmantotas speciālas elpošanas metodes, kas piešķir īpašu skanējumu. Sergeja Oļenkina radītais ansamblis ir slavens visā Baltijā, Krievijā, Baltkrievijā un Polijā, kā arī citās valstīs.

Ieejas biļete uz koncertu maksās tikai 1 latu, bērniem ieeja brīva.

Papildus informācija: RKTMC „Mazā ģilde”, tālr.: 67223772, 67210093; e-pasts: maza.gilde@latnet.lv; interneta vietne www.gilde.lv/maza

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV