Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Grupa „KOANproject” ir ķērusies pie darba, lai izlaistu savu pirmo albumu

PR-LINIJA, 19.10.2009. 20:03

Grupa „KOANproject” ir pirmais un vienīgais muzikālais projekts Latvijā, kurš muzicē absolūtās improvizācijas žanrā. Unikalitāti grupai piešķir arī rets mūzikas instrumentu salikums, ko izmanto muzikanti. Sintez-ģitāra, jakutu vargāns, ķīniešu un tibetiešu gongi, indiešu tablas, - šādu ģeogrāfiski attālu instrumentu salikums rada harmoniski neatkārtojamu saskaņu.

Savu pirmo koncertu „KOANproject” sniedza uz kluba «SAKSOFONS» skatuves šī gada jūnijā: dzīvā ekspresija, nekādu standarta formu klātbūtne, fiziski jūtama lidojuma sajūta kopā ar muzikantiem, pastiprināta ar kaleidoskopa virzošo attēlu uz liela ekrāna, nekavējoties pievērsa sev uzmanību un izraisīja padziļinātu interesi patiesu mūzikas mīlētāju vidū.

Muzikanti ir ķērušies pie darba, lai sagatavotu savu pirmo studijas albumu, kuru plāno izdot pēc gaidāmās koncerttūres.

„Šī plate būs īsts eksperiments mūzikas pasaulē, stāsta Genādijs Edelšteins, projekta dalībnieks. – Klausītāji tiks ievilināti neatkārtojamā ceļojumā, vienīgais, par ko varam vienoties, ir sākums – pirmās skaņas, izjūtu impulss, kustības virziens, bet tālāk sāksies īstais ceļojums, kurā vienīgā prasība ir pilnīga piedalīšanās un zibenīga reakcija uz notiekošo. Tā ir sava veida „bērnu spēle”, kurā nav ne standartu, ne klišeju, tikai „sajūsmas kustība” un „negaidāmā klātbūtne”.

Grupas “KOANproject“ viesu tūre sāksies 1.novembrī Maskavā, centrā „Otkritij Mir” („Открытый Мир”). 3.novembrī mūziķi uzstāsies Krasnojarskā 8.Krasnojarskas Starptautiskajā Muzeju biennālē, kur pulcēsies aktuālās mākslas meistari no visas pasaules. Tālāk sekos uzstāšanās Tomskā festivāla „PIR DUHA” („ПИР ДУХА”) ietvaros, kurā piedalīsies Viktors Šenderovičs un dzejnieks – patiesības cīnītājs Irteņevs, kā arī tiek plānota uzstāšanās Novosibirskā, Irkutskā un Hanti – Mansijskā. Koncerttūre noslēgsies Maskavā galerijā „VOLGA” („ВОЛГА”) mākslinieces no Beļģijas Natālijas Zaloznojas glezniecības izstādē, kuras daiļrade sasaucas ar „KOANproject” mūzikas garu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV