Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Igauņu populārākais šlāgermūzikas dziedātājs ieraksta grupas “Tālbraucēji” dziesmu

Guntars Račs, 19.10.2009. 17:04

Patīkamu ziņu pagājušajā nedēļā no Igaunijas saņēmis latviešu grupas “Tālbraucēji” līderis un Izdevniecības MicRec dziesmu autors Aigars Pomaskovs. Viņa dziesmu “Stāsti mākoņos”, kas šajā un pērnajā vasarā bieži bija dzirdama latviešu popmūzikas un kantrī mūzikas radiostacijās un izdota albumā “Par savējiem”, tagad igauniski ieskaņojis pagājušā gada vispieprasītākais igauņu šlāgermūzikas izpildītājs Toomas Anni. Dziesmai dots nosaukums “Narbunud Ois”.
Igauņu populārākais šlāgermūzikas dziedātājs ieraksta grupas “Tālbraucēji” dziesmu

Dziedātājs Toomas Anni bija publiski maz zināms Igaunijā līdz pagājušā gada pavasarim, kad mehāniskās pavairošanas tiesību administrējošā organizācija NCB apkopoja dziesmu un albumu pārdošanas datus, pēc kuriem izrādījās, ka tieši Toomas Anni ieraksti ir vispieprasītākie 2008.gadā Igaunijā! Tas bija pārsteigums daudziem pazīstamiem igauņu izpildītājiem, kas bija cerējuši uz šo balvu. Toomas Anni ir izdevis vairāk kā desmit albumus un katru gadu sniedz vairāk kā 40 koncertus.

Ja par Latvijā izdoto šlāgermūzikas apjomu no visām izdevniecībām būtu pieejami legāli dati un vietējā mehānisko tiesību organizācija tos labāk pārraudzītu, tad droši vien, ka līdzīga situācija izveidotos arī pie mums.

Aigars Pomaskovs: “Es esmu ļoti priecīgs par šo faktu. Man tā ir liela atzinība un pagodinājums. Lai dziesmai veicas Igaunijā!”

Grupas “Tālbraucēji” albums “Par savējiem” nāca klajā šī gada Janvārī un tajā apkopotas 12 Aigara Pomaskova dziesmas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV