Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

LNSO koncertā "Krievu mūzikas pērles" piedalīsies čellists Aleksandrs Kņazevs

Mārtiņš Pučka, 20.10.2009. 15:37

Piektdien, 23. oktobrī, plkst. 19.30 Lielajā ģildē klasiskās mūzikas cienītājiem tiek piedāvāts koncerts „Krievu mūzikas pērles I”. Koncertā piedalīsies ievērojamais krievu čellists Aleksandrs Kņazevs, bet pie diriģenta pults stāsies jaunais un talantīgais lietuviešu diriģents Modests Pitrens.
LNSO koncertā "Krievu mūzikas pērles" piedalīsies čellists Aleksandrs Kņazevs

Koncerta programmā gaidāms romantisks pasaules skatījums – Servantesa klasiskais romāns „Dons kihots” iztēles un krāsām bagātajā Riharda Štrausa versijā, kā arī Arama Hačaturjana populārais balets „Spartaks”, kura tēma ir labi pazīstama visā pasaulē. 

Aleksandrs Kņazevs, kurš tiek uzskatīts par Mstislava Rostropoviča patiesāko sekotāju, čella spēli mācījies Maskavas konservatorijā pie Aleksandra Fedorčenko. Kņazevs muzicējis kopā ar dažādiem slaveniem diriģentiem, tostarp, Jevgeņiju Svetlanovu, Juriju Temirkanovu, Mstislavu Rostropoviču,  Maksimu Šostakoviču, Nēmi Jervi, kā arī ar dažādiem pasaules orķestriem – Londonas Karalisko filharmonisko orķestri, Bavārijas Radio simfonisko orķestri, Gēteborgas simfonisko orķestri, Hāgas Residentie orķestri, Francijas Nacionālo orķestri un Prāgas filharmonisko orķestri. Aleksandrs Kņazevs ir ierakstījis vairākus godalgotus mūzikas albumus, no kuriem jaunākais ir 2009. gada martā izdotais Dvoržāka čella koncerta ieraksts kopā ar Maskavas Čaikovska simfonisko orķestri un Vladimiru Fedosejevu Lontano/Warner Classics International apgādā. Ar šo programmu pagājušās sezonas beigās mūziķi devās arī Eiropas turnejā.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Lielās Ģildes kasēs. Pensionāri biļetes uz šo koncertu var iegādāties ar 50 procentu atlaidi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV