Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

“DEPO” uzstāsies Francijas duets “Vialka”

DEPO, 21.10.2009. 11:11

Sestdien, 24. oktobrī klubā “DEPO” kopā ar vietējām grupām “Nepilngadīgā Anna”, “B-Sea surfers”, “Oranžās brīvdienas” uzstāsies duets no Francijas “Vialka”.
“DEPO” uzstāsies Francijas duets “Vialka”

“Vialka” ir unikāla parādība mūzikā. Kopš 2002. gada pastāvošais ģimenes duets izvēlējušies DIY (dari to pats) ceļu – paši izdod savu mūziku, paši organizē koncertus, pie kam ļoti būtiska viņu radošā procesa sastāvdaļa ir nemitīga atrašanās ceļā. Katru gadu viņu bilancē ir vairāk kā 100 nospēlēti koncerti, ar tiem viņi ir pabijuši vairāk kā 45 valstīs Eiropā, Āfrikā, Ziemeļamerikā, Āzijā. Ceļojumos viņi aktīvi interesējas par katras valsts kultūru, sakarā ar ko viņu mūzika ir pilna ar dažādu tautu muzikālajām ietekmēm.
           
Duets izdevis sešus albumus, no kuriem pēdējo “Succès Planétaire International” izdots šogad. Viņi ir sadarbības partneru sarakstā ir mākslinieki no Itālijas, Izraēlas, Jaunzēlandes, Baltkrievijas, Ķīnas un citām valstīm.
           
Lai arī “Vialka” nav saistījusies ar lielajām mūzikas izdevniecībām, tā ir bijusi mūzikas kritiķu augsti novērtēta, piemēram, pēdējais albums nav saņēmis zemākus novērtējumus kā 8 no 10, sajūsminātas recenzijas tam velta žurnāli Plan B, Foxy Digitalis, The Big Takover un citi. Viņi ir regulāri viesi prestižos mūzikas festivālos visā pasaulē, viņi ir dalījuši skatuvi ar GOGOL BORDELLO, ZU, LIGHTNING BOLT, ACID MOTHERS TEMPLE, SOFT MACHINE un daudziem citiem.
           
Duetā Marlīze sit bungas un dzied, bet Eriks spēlē ģitāru, grupas mūzikā bez jau minētās dažādu tautu muzikālās ietekmes var saklausīt arī kaut ko no punk, džeza, blūza, pat no regeja, paši viņi savu mūziku dēvē par turbofolkprogpostpunk, tā ir enerģiska, eksperimentiem atvērta. Kāds kritiķis, recenzējot pēdējo albumu, minēja, ka dueta mūzikai ko līdzīgu varētu iegūt, ja sakrustotu grupu Gogol Bordelo ar The Battles. Dueta koncerti ir karnevāliski, humora, dzīvesprieka pilni. “Vialka” “DEPO” ciemosies jau 3. reizi.
           
Dienu iepriekš, 23. oktobrī, iesakām apmeklēt indie koncertu ar vietējām grupām “CBEMA”, “Silards” un viesu grupu “Getawaycab”. Tā ir vēl viena spēcīga indie grupa no Somijas. Viņu mūzika ir sajaukums starp vienkāršo un sarežģīto, skaļo un kluso, enerģisko un melodisko. Pēterburgā un Maskavā viņus piesaka pat kā labāko Somijas indie grupu. Daži kritiķi salīdzina viņus ar Arcade fire.
 
 Sestdien, 24.10.
VIALKA (Francija – turbofolkprogpostpunk duo)
http://www.myspace.com/vialka
http://vialka.com/
Marlīze sit bungas un dzied, Eriks spēlē ģitāru, viņu mūzikā bez dažādu tautu muzikālās ietekmes var saklausīt arī kaut ko no punk, džeza, blūza, pat no regeja, tā ir enerģijas pilna, eksperimentiem atvērta. Katru gadu vairāk kā 100 koncertu, ir uzstājušies visos kontinentos, vairāk kā 45 valstīs. Izdevuši 5 albumus, uzstājušies prestižākajos festivālos, dalījuši skatuvi ar GOGOL BORDELLO, ZU, LIGHTNING BOLT, ACID MOTHERS TEMPLE, SOFT MACHINE, STAERICA, daudziem citiem. DEPO 3. reizi.
+ ORANŽĀS BRĪVDIENAS
http://ww
w.oranzas.lv/
http://ob.draugiem.lv
http://lv.wikipedia.org/wiki/Oran%C5%BE%C4%81s_br%C4%ABvdienas
B-SEA SURFERS
http://www.myspace.com/bseasurfers
NEPILNGADĪGĀ ANNA
+ dj nora
Ieeja 2 Ls, 1 Ls ar flaijeri (drukā no www.klubsdepo.lv ), pēc koncerta IEEJA BRĪVA
 
Piektdien, 23.10.
GETAWAYCAB (Somija – indie)
http://www.myspace.com/getawaycab
http://www.last.fm/music/Getawaycab
+ SILARDS
http://presiite.org/silards/
CBEMA
http://www.draugiem.lv/svema
+ dj guntis
IEEJA BRĪVA

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV