Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

JVLMA notiks koncerts „Laiki mainās – konservatorija paliek”

JVLMA, 21.10.2009. 21:53

Turpinot koncertu sēriju „JVLMA – 90”, piektdien, 23.oktobrī plkst. 18.00 Lielajā zālē Latvijas Mūzikas akadēmija aicina klausītājus uz ceturto jubilejai veltīto koncertu „Laiki mainās – konservatorija paliek.”

Arī šis koncerts būs veidots kā savdabīgs ieskats Konservatorijas līdzšinējā dzīvē, šoreiz par to, kā augstskolai klājās, sākot ar 1939. gadu, un kā izdevās pārciest politiskās situācijas un varas maiņas laikus – krievu, vācu okupāciju un padomju savienību. Arī šajā reizē muzicēs izcili, publikas iemīļotie mākslinieki, Akadēmijas mācībspēki ar draugiem - Andžella Goba /mecosoprāns/, Ansis Sauka /bass/, Andris Arnicāns /fagots/, Terēze Zīberte-Ijaba, Dzintars Beitāns /vijole/, Katrīna Krašauska-Krauze /alts/, Ivars Bezprozvanovs /čells/, Liene Andreta Kalnciema, Eridana Žiba, Arta Arnicāne, Juris Kalnciems, Pēteris Plakidis /klavieres/, klavierduets Antra un Normunds Vīksnes,  Rīgas Saksofonu kvartets - Oskars Petrauskis, Artis Sīmanis, Ainars Šablovskis, Arvīds Kazlausks.

Programmā skanēs - J. Brāmss, B. Martinū, J. Ivanovs, H. Berīno, D. Šostakovičs, Ģ. Ramans,  J. Ķepītis, E. Freimanis, A. Tansmans, R. Dubra, P. Plakidis.

Īpaši jāpiemin Pētera Plakida veidotās Johannesa Brāmsa Valšu un Ungāru deju transkripcijas klavieru trio, kas šajā koncertā piedzīvos pirmatskaņojumu.
 
Līdzīgi kā iepriekšējā koncertā, vairāk par vēsturiskajiem notikumiem uzzināsim, pateicoties profesores Ilmas Grauzdiņas stāstījumam.

Ieeja koncertā – par ziedojumiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV