Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Džulians Kasablankas cenšas izvairīties no līdzības ar Fila Kolinsa daiļradi

Baiba Sniķere, 23.10.2009. 09:15

Nesen intervijā žurnālam “GQ” Džulians Kasablankas (“The Strokes”) stāstīja par sarežģītajiem dziesmu ritmiem, kurus viņš centās iekļaut savā gaidāmajā solo albumā “Phrazes For The Young”. Dziedātājs apgalvoja, ka sevišķi aktīvi esot centies izvairīties no līdzības ar Fila Kolinsa daiļradi.
Džulians Kasablankas cenšas izvairīties no līdzības ar Fila Kolinsa daiļradi

Astoņu dziesmu albums, kura nosaukums aizgūts no rakstnieka Oskara Vailda esejas “Phrases And Philosophies For Use Of The Young”, Lielbritānijā klajā nāks 2. novembrī.

“Dziesmām šajā albumā būs dažādi un atšķirīgi ritmi – esmu savācis pārīti bungu ritmu. Tas ir visai nedroši, jo nejauši varu iemaldīties Fila Kolinsa “teritorijā”. Nav jau tā, ka viņš būtu slikts. Atzīšos, mani aizrauj šī sarežģītā sitamo instrumentu lieta. Es joprojām cenšos to izprast - ir tik daudz veidu, kā tu vari ciest neveiksmi.”

Intervijā žurnālam “GQ” Kasablankas atklāja, ka sākotnēji viņš nepavisam nav vēlējies ierakstīt solo albumu. “Ilgu laiku es nevēlējos taisīt solo karjeru, bet dažkārt pienāk brīdis, kad visi pārējie uz laiku pamet “The Strokes” un “The Strokes” radošo darbību. Un, tā kā es šo to rakstīju, lietas, kas būtu “Strokes” stilā un lietas, kas… Es vienkārši gribu to izdarīt, velns lai parauj. Tas nebija gluži eksperiments, bet ir jauki kaut ko sākt no paša sākuma.”

Mūziķis runāja arī par albuma īpatnējo vāka dizainu, taču beigās skaidri lika manīt, ka dziesmas ir svarīgākas. “Mūzika ir pati svarīgākā. Bet es vienmēr gribu, lai albums ir kolosāls no visiem aspektiem. Domāju, ka tas cilvēkus aizrauj“, viņš sacīja.

Intervijā Kasablankas arī ieminējās par savu stila ikonu: “Kad es domāju par to, ko vilkt mugurā, es vienmēr iedvesmojos no Trakā Makša. Bet tas ir uz robežas starp Trako Maksi un Edvardu Šķērroci (“Edward Scissorhands”, filma, kurā galveno lomu tēlo Džonijs Deps.)

Avots: nme.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV