Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

LR3 – Klasika šonedēļ piedāvā triju koncertu tiešraides

Ilze Zvaigzne, 26.10.2009. 14:46

Latvijas Radio jubilejas nedēļā Latvijas Radio 3 - Klasika klausītājiem piedāvās noklausīties triju lielisku koncertu tiešraides.

29.oktobrī plkst. 19:30 tiešraidē no Lielās ģildes kopā ar Valsts akadēmisko kori "Latvija", Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un diriģentu Andri Vecumnieku svinēsim izcilā latviešu simfoniķa Ādolfa Skultes simtgadi. Koncertā mūziķi atskaņos vērienīgo Otro simfoniju "Ave Sol!" (Esi sveicināta saule!). Simfonija, kas rakstīta soprānam, tenoram, jauktajam korim un simfoniskajam orķestrim, ir Raiņa dzejas muzikāls lasījums un atspoguļo dabas rituma noteikto gaismas uzvaras ceļu.

Piektdien, 30.oktobrī plkst. 21:05 ar Eiroradio starpniecību piedāvāsim vienreizēju iespēju tiešraidē būt klāt pasaulslavenā latviešu diriģenta Marisa Jansona koncertā Minhenes Herkulesa zālē. Kopā ar Marisa Jansona vadīto Bavārijas radio simfonisko orķestri, kori un lielisku solistu četrotni tiks atskaņota Ludviga van Bēthovena monumentālā Devītā simfonija. Līdzās nedzirdīgā ģēnija grandiozākajam meistardarbam noskaņās diametrāli pretējs solās būt mūslaiku atzītākā gruzīnu komponista Gijas Kančeli vokāli simfoniskā opusa „Dixi” pasaules pirmatskaņojums.

Savukārt svētdien, 1.novembrī Latvijas Radio atzīmēs savu 84.dzimšanas dienu un Latvijas Radio 3 – Klasika klausītājiem dāvās īpašu studijas koncertu. Plkst. 15:00 tiešraidē no radio 1. studijas svētku koncertā muzicēs Latvijas Radio koris, dziedātāja Ieva Parša, flautiste Dita Krenberga, pianisti Aurēlija Šimkus un Ventis Zilberts, sitaminstrumentālists Rihards Zaļups, brāļi Petrauski, saksofonu kvartets n[ex]t, Intars Busulis un Māra Briežkalna kvartets, kā arī citi "Klasikas" draugi. Par koncerta atbalstu pateicamies Valsts Kultūrkapitāla fondam.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV