Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

“Depo” koncertēs Somijas eksperimentālie rokeri “Mesmer”

DEPO, 28.10.2009. 12:06

Piektdien, 30. oktobrī, klubā “DEPO” kopā ar vietējām grupām “PND”, “Trauma Moralis”, “In the box”, “Place of fear” uzstāsies eksperimentāla roka grupa no Somijas “Mesmer”.
“Depo” koncertēs Somijas eksperimentālie rokeri “Mesmer”

“Mesmer” ir piecu vīru formācija, kas pastāv no 2003. gada. Šī gada septembrī Somijas/ Dānijas indie izdevniecības paspārnē klajā nācis grupas trešais albums “The Ghost of a Tennis Court”. Grupa pazīstama ar savu vairīšanos no publicitātes, nekur nav pieejamas grupas bildes, kurās var redzēt dalībnieku sejas, tāpat nav atrodama tās biogrāfija, dalībnieku vārdi, kas ļauj grupu nodēvēt par noslēpumaināko ziemeļu grupu. Visdrīzāk šī vairīšanās no atpazīstamības nav pašmērķis, bet gan nostāja, ka galvenā uzmanība jākoncentrē uz grupas mūziku. Runājot par grupas mūziku, tiek minēti liels daudzumus stilu, ko tā sametusi vienā katlā – postpanks, postroks, drone roks, psihodēlija, noise roks, krautroks, shoegaze, dark ambient. Diezgan precīzi to visu formulējis kāds kritiķis, recenzējot grupas iepriekšējo albumu – “Mesmer” skaņa atgādina narkotisko, atmosfērisko “The Doors” noskaņu, kuru jauc “Sonic Youth” raksturīgie ģitāru uzlidojumi un elektrizē vokāls, kas līdzinās Deivam Gahanam.
           
Grupas koncerti ir līdzīgi grupas mūzikai, te vienu brīdi grupa nesteidzoties attīsta kādu muzikālo tēmu, kuru pēkšņi nomaina haotisks trokšņu jūklis, kam seko jau gluži dejojami motīvi. Arī no koncerta apmeklētājiem “Mesmer” sagaida aktīvu līdzdalību, iepriekšējā koncertā “DEPO”, grupas vokālists pat devās zālē, lai vistiešākā nozīmē sapurinātu klausītājus.
 
Piektdien, 30.10.
MESMER (Somija – psihodēlija/ noise/ synthrock)
http://www.myspace.com/mesmer1  
+ PND
http://www.draugiem.lv/pnd  
TRAUMA MORALIS
http://www.myspace.com/traumamoralis
http://www.draugiem.lv/traumamoralis
PLACE OF FEAR
http://www.last.fm/music/Place+of+Fear ,
IN THE BOX
http://www.draugiem.lv/InTheBox
+ dj guntis
Ieeja BRĪVA

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV