Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Notiks jauktā kora "Aura" piecu gadu jubilejas koncerts

Edgars Vītols, 29.10.2009. 09:18

Sestdien, 7.novembrī, plkst. 16:00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā (Raiņa bulvāris 19) Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktā kora AURA (diriģents Edgars Vītols) 5 gadu jubilejas koncerts.

Koncertā tiks izpildīti dažādu latviešu autoru skaņdarbi, sākot no klasikas līdz pat pavisam jaunām, vēl klausītāju neiepazītām melodijām. Programma iekļautas latviešu klasiķu Emīla Dārziņa un Pētera Barisona kompozīcijas, kā arī mūsdienu populāro komponistu Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Ulda Stabulnieka u.c. kora dziesmas.

Koncerta otrajā daļā ar kori "Aura" kopā muzicēs arī Rīgas 6. vidusskolas simfoniskais orķestris, Rīgas Kultūru vidusskolas jauktais koris, Rīgas pilsētas 2. ģimnāzijas jauktais koris un solisti Ance Purmale (soprāns), Jānis Kurševs (tenors) un Ingus Vanags (baritons).

Lai gan koris "Aura" savu radošo darbību ir sācis salīdzinoši nesen, tas var lepoties ar strauju izaugsmi un panākumiem dažādos Latvijas mēroga un starptautiskos konkursos un projektos, piemēram, no Franča Šūberta koru konkursa Vīnē pagājušā novembrī koris atgriezās ar diviem zelta diplomiem, toties šovasar "Aura" bija daļa no "Pasaules kora", kas Viļņā publikas sirdis priecēja ar Verdi "Rekviēmu".

Fizmatu koris - tā ir daļa no dzīvesveida, tā ir dziesmas mīlestība, gribasspēks un vienotība, tā par kori saka paši dziedātāji. Šo siltumu un mīlestību koris mēģinās dāvāt arī klausītājiem.

Ieeja brīva.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV