Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Galerija “NIA” aicina uz “WonderMonsterBoogieLand”

NIA, 30.10.2009. 15:35

Šajā nedēļas nogalē galerijā „NIA”, Vecrīgā, Jāņa ielā 16/1, Burvju Disko Virpulis iegriezīsies spocīgās noskaņās – jeb – laipni aicināti uz “WonderMonsterBoogieLand”.
Galerija “NIA” aicina uz “WonderMonsterBoogieLand”

Piektdien, 30.oktobrī, dullumdulli ieskaņas akordi ar Mixmeistaru AG un DJ Dārznieku.

Savukārt sestdien, 31. oktobrī, pašā Visu Svēto Naktī, uz nebēdnīgu riņķa danci vedinās DJ Romantronix a.k.a. Drakula un Mixmeistars Raitis a.k.a. Dr.Vilkacis, kā arī īpašais viesis – DJ Jānis Zālītis jeb Purva Vells. 

Jau atkal tuvojas oktobra beigas, kas jaunlaiku kalendārā nozīmē arī amerikanizētā rietumu popkultūras standart-maisījuma sastāvā atrodošos Hellovīna svētkus, kuri pārsvarā saistās tikai ar greizi-smaidīgajām ķirbju galvām un maskotiem bērnu pulciņiem, kas atdarinot TV redzēto, staigā no mājas uz māju prasot saldumus. Patiesībā gan - kā gandrīz jebkuras citas svinības – arī Hellovīns izrādās tā-vai-citādi ‘adaptēts’ variants tradicionālām, ar dabas un gadalaiku ritmiem saistītām ieražām – šajā gadījumā tie ir ķeltu tautu (īru, skotu u.t.t.) svinētie Samheina svētki, ar ko tika atzīmētas vasaras beigas – pēc druīdu laika skaitīšanas tad arī sākās Jaunais Gads.

 Saskaņā ar ticējumiem, šajā naktī robeža starp mūsu, cilvēku, pasauli un citām, viņ-pasaulēm kļūst ļoti šaura, tāpēc ir aktīvi jāatbaida iespējamie nelabvēlīgi noskaņotie ‘ciemiņi’ – ko arī dara tērpjoties par spokiem, miroņiem, raganām un dažnedažādiem citiem neradījumiem (būtībā kaut kas visai līdzīgs latviešu paražās esošajai ķekatās iešanai).

‘Svešzemju svētku’ dēļ aicinām neaizmirst savas tautas tradīcijas, tomēr uzskatām, ka tam nevajadzētu būt par iemeslu, kas aizliegtu piedalīties trrrrrakā ballītē ar mošķīgu jautrību baidot prom iespējamās nelaimes un neveiksmes – cita starpā varbūt arī tādejādi kaut drusku mazinot arīdzan izdaudzinātās planetārās finanš-ekonomiskās krīzes ietekmi (vismaz uz mūsu prātiem noteikti) – tik aplam draudīgi tās ēna uzglūn no visiem masu informācijas līdzekļiem…

Vakara noskaņas sekmēšanai visi laipni lūgti kaut drusku iedarbināt savus Fantāzijas Spārnus (runā, ka it kā katram nākot līdz komplektā jau kopš dzimšanas) un ierasties attiecīgos kostīmos, visiem mošķiem par brīvu pienāksies viena porcija speciālās Monster Boogie dziras.
 
Ieeja bez maksas, bet ar sejas-kontroli. Sākums plkst. 22:00.

P.S. un neaizmirstiet mājās savas Burvju Deju Kurpes!

www.galerijania.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV