Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Ķīpasalas hallē notiks astotā Disko Nakts

Inita Zīmele, 02.11.2009. 09:47

11. decembrī plkst. 20.00 Ķīpsalas hallē notiks leģendārais festivāls “Disko Nakts” Nr. 8 – pasākums ar garantēti brīnišķīgu atmosfēru un kolosālu publiku. Arī šogad “Disko Nakts” piedāvās 100% pozitīvas emocijas visiem tiem, kas vēlas redzēt jaunības dienu elkus un sajusties kā toreiz, kad zāle bija zaļāka un debesis zilākas – leģendāras diskoēras grupas, Latvijas diskotēku pionieri, divas halles, lielā skatuve, video disko zāle, go-go dejotāji, 15 videoekrāni, 16 bāri, līksme, dejas un prieks visas nakts garumā.
Ķīpasalas hallē notiks astotā Disko Nakts

Uz galvenās skatuves lielajā hallē uzstāsies 80. - 90.gadu ārzemju zvaigznes un pašmāju diskotēku pionieri, kamēr otrajā, kurai dots Lucky Disko Kluba vārds, virpuļos videodiskotēka DJ Japāņa un Ivo Draudiņa vadībā.

Šogad panākta vienošanās par šādu ārzemju zvaigžņu uzstāšanos: “CC Catch”, „Londonbeat”, Fancy un Džimijs Samervils. Savukārt Latvijas karoga krāsas aizstāvēs leģendārā “Jumprava”.

“Disko Nakts” rīkotāji stādā, lai festivāla vizītkarte būtu nepiespiesta, savstarpēji draudzīga atmosfēra, visapkārt virmojošs pozitīvisms, līksme, daudzveidīgi kokteiļi un vieglas uzkodas, dejas un satikšanās vai atkalredzēšanās prieks. Tas viss un vēl citi pārsteigumi būs arī “Disko Nakts” Nr.8 neiztrūkstoši pavadoņi, kas pārvērš šo koncertpasākumu par ziemas spožāko un vērienīgāko balli!


Biļetes. Standartbiļetes pamatcena – Ls 12. Festivāla apmeklētāju ērtībai pieejamas arī VIP ieejas kartes, kas nodrošina vietu pie galdiņiem īpašā zonā ar lielisku lielās skatuves un zāles pārredzamību.

Īpašais piedāvājums – pērkot 4 standarta biļetes, to cena tikai Ls 10 gabalā.

Biļetes jau iegādājamas “Biļešu paradīzē” kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv., no 12. novembra arī Ķīpsalas hallē (darbadienās 10.00 – 19.00) un festivāla oficiālajā viesnīcā “Islande Hotel”. Pasteidzies un pērc tagad, jo pirms pasākuma, kā parasti – dārgāk!

Pasākums top, sadarbojoties “Latvijas Balzamam”, koncertsabiedrībai “LTips”, Ķīpsalas hallei un tehniskajai kompānijai “GaCo”.

Papildu informācija: www.diskonakts.lv


Vairāk par māksliniekiem:

CC Catch jeb īstajā vārdā Karolīnes Katarīnas Milleres (Caroline Catharina Müller) daiļrade labi pazīstama daudziem 80.gadu mūzikas faniem. Lielā mērā par to viņai jāpateicas slavenajam komponistam, producentam un mūziķim Dīteram Bolenam („Modern Talking”, „Blue System” u.c.), kurš ir viņas ievērojamāko hitu - "I Can Lose My Heart Tonight", "Cause You Are Young", "Strangers By Night", “Soul Survivor” u.c. – autors. Mazāk zināms fakts, ka vēlākos laika posmos CC Catch sadarbojusies gan ar Endiju Teiloru („Duran Duran”), gan Pīteru Geibrielu un pat Oziju Osbornu un Kimu Beisingeri. Tomēr māksliniece nevēlas tikai gulēt uz agrāk sasniegtajiem lauriem, tāpēc patlaban strādā pie jauna albuma materiāla. Iespējams, ka kādu kompozīciju no tā dzirdēs arī festivāla apmeklētāji.

80.gadu beigās Nīderlandē dibinātās grupas “Londonbeat” savdabīgā dziedāšanas maniere, kas pielīdzināma a capella izpildījumam, tikai ar vairāk vai mazāk izteiktu ritmisku pavadījumu, nav atstājusi vienaldzīgus daudzus. Pirmā ievērība tiek gūta ar kompozīciju "There's a Beat Going On", bet par īstu viesuļvētru daudzu valstu hitparādēs kļūst „I've Been Thinking About You”, kas dažviet plosās nedēļām ilgi. Tālāk seko „You Bring On The Sun”, ”Come Back”, „Better Love” u.c. hiti, kas joprojām skan daudzu radiostaciju viļņos.

Fancy jeb Manfrēdam Aloizam Zegitam (Manfred Alois Segieth) joprojām piemīt zināma noslēpumainības aura. Piedzimis Hamburgā, bērnību pavadījis klosterī un mācības uzsācis katoļu skolā, tāpēc agri vēlējies izlauzties no šīs noslēgtās vides. 12 gados sāk mācīties ģitārspēli, nopietni aizraujas ar to, taču ilgstoši neizdodas pievērst Vācijas ierakstu industrijas uzmanību. Viss mainās 1984.gadā, kad radiostaciju viļņos nonāk „Slice Me Nice” un tai drīz sekojošā „Chinese Eyes”. Pēc gada izdotais hits "Bolero" ("Hold Me In Your Arms Again") jau apliecina, ka jauna zvaigzne ir dzimusi. 1988.gadā "Flames Of Love" pat pusi gada atrodas vairāku valstu hitparādēs un tiek atzīsta par gada diskohitu. "Angel Eyes" un "When Guardian Angels Cry" tikai nostiprināja iegūto statusu.

Džimija Samervila uzstāšanās 2006.gada ziemas Disko naktī izraisīja īstu auditorijas sajūsmas šalti. Viņa perfektais sniegums un vienkāršā izturēšanās imponēja daudzus. Tāpēc tika nolemts šo dziedātāju ar pavadošajiem māksliniekiem aicināt atkal. Dž.Samervila tik raksturīgais falsets plašākai publikai kļuva pazīstams 1984.gadā, kad viņš kopā ar paziņām nodibināja “Bronski Beat”. “Smalltown Boy”, “Why?” un “I Feel Love” kaverversija ir zīmīgākie tā laika hiti, kam vēlāk seko “Don’t Leave Me This Way” (nākamās grupas “The Communards” sastāvā) un vēl vēlāk - “Comment Te Dire Adieu”, “To Love Somebody” (jau solo).

Grupa “Jumprava” tika nodibināta 1984.gadā un līdz ar izmaiņām sastāvā izgājusi cauri vairākiem daiļrades posmiem. Ja 80.gadu vidū publika sajūsminājās par naivo „Mākoni” vai romantisko „Par rozēm”, tad nākamajos albumos iepazīst grupas jaunās muzikālās šķautnes sintīpopa un romantiska roka krāsās: „Prom no pilsētas”, „Tālu aizgāja”, „Sprādze”, „Šeit lejā”, „Ziemeļmeita”, „Zem diviem karogiem”, „Vīrs ar suni”, „Pa vējam” u.c. 1990.-1992.gadā „Mikrofona” aptaujā visus 3 gadus pēc kārtas uzvar tieši Jumpravas kompozīcijas: "Baltā", "Peldētājs" un "Klusumā". Kopš 90.gadu beigām, kas iezīmē t.s. otro „Jumpravas” attīstības posmu jeb atdzimšanu, iznākuši 3 albumi, kas raksturo grupas dalībnieku jau citu, pieredzējušāku skatu uz lietām, procesiem un sajūtām.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV