Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Liepājas Simfoniskais orķestris koncertēs Valmierā un Liepājā

Gundars Venens, 02.11.2009. 15:30

5. novembrī pl. 19.00 Valmieras Kultūras centrā un 6. novembrī pl. 18.00 Liepājas Graudu ielas koncertzālē skanēs Bēthovena, Rahmaņinova un Debisī mūzika. Ar Liepājas Simfonisko orķestru muzicēs viesmākslinieki: diriģents – Māris Kupčs un pianists – Andrejs Osokins.
Liepājas Simfoniskais orķestris koncertēs Valmierā un Liepājā

Pēc ilgāka pārtraukuma Liepājas Simfonisko orķestri diriģēs Māris Kupčs. Viņš programmā iekļāvis klasiskās un romantiskās mūzikas šedevrus. Orķestra izpildījumā skanēs Ludviga van Bēthovena Sestā – „Pastorālā” simfonija un Kloda Debisi „Fauna diendusa”. Bet allaž gaidīto Sergeja Rahmaņinova 2. klavierkoncertu interpretēs jaunais un daudzsološais pianists Andrejs Osokins.

Sergejs Rahmaņinovs pie sava Otrā klavierkoncerta nonāca pēc ieilguša klusuma un depresijas perioda. Tam par iemeslu bija Pirmās simfonijas neveiksmīgais pirmatskaņojums. Pateicoties ārstam Nikolajam Dālam, Rahmaņinovs izkļuva no depresijas žņaugiem un radīja patiešām spožu un grandiozu meistardarbu – Otro koncertu klavierēm un orķestrim. Darbu, kas tiek iekļauts ikviena izcila pianista piedāvājumu sarakstā.

Andrejs Osokins kļuva īpaši pazīstams pēc Lielās mūzikas balvas saņemšanas. Viņš ir pianists jau otrajā paaudzē un klavierspēli kopš bērnības mācījies pie sava tēva – profesora Sergeja Osokina. Ieguvis maģistra grādu Latvijas Mūzikas akadēmijā un Londonas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā.

Pusfinālists vienā no lielākajiem pasaules klavieru konkursiem Monreālā. Pirmā vieta un žūrijas speciālbalva par labāko Jāzepa Vītola skaņdarbu interpretāciju un skatītāju simpātiju balva 5. starptautiskajā Jāzepa Vītola pianistu konkursā Rīgā 2008. gadā. Viņš izcīnījis uzvaru Bēthovena konkursā Londonā, balvā iegūstot tiesības sniegt solokoncertu Londonā. Tāds ir jaunā pianista nozīmīgāko panākumu uzskaitījums un nav šaubu, ka nākamo gadu karjera tos tikai papildinās.

Koncerts tiek rīkots ar Latvijas koncertu atbalstu. Pateicoties tam klasiskās mūzikas mīļotājiem būs iespēja dzirdēt patiešām augstas klases izpildījumu lieliskai programmai, kas 5. novembrī skanēs Valmierā, bet 6. novembrī – Liepājā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV