Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Valmierā noslēdzies starptautiskais mūzikas un sadraudzības festivāls „Twin Band 2009”

Līga Tarbuna, 04.11.2009. 10:06

No 28.oktobra līdz 31.oktobrim Valmierā viesojās mūziķi un pārstāvji no sadraudzības pilsētām Zviedrijā, Dānijā, Polijā, Igaunijā un Vācijā, lai kopā veidotu apvienoto džeza orķestri un piedalītos starptautiskā mūzikas un sadraudzības festivālā „Twin Band 2009” („Sadraudzības orķestris 2009”).
Valmierā noslēdzies starptautiskais mūzikas un sadraudzības festivāls „Twin Band 2009”

Valmierā ieradās pārstāvji no Solnas (Zviedrija), Vīlandes (Igaunija), Hoje-Tāstrupa (Dānija), Halles (Vestf.) (Vācija), kā arī Zdunska-Vola (Polija). Festivāla pamatideja bija iepazīstināt valmieriešus ar Valmieras sadraudzības pilsētām un pulcēt kopā sadarbības pilsētu mūziķus un cilvēkus, kuri pārzina sadarbības iespējas attiecīgajās pilsētās. Festivāla ietvaros mūziķi tirdzniecības centrā „Valleta” sniedza ieskaņas koncertu, pilsētu pārstāvji tikās ar Valmieras nevalstiskā sektora pārstāvjiem, kā arī piedalījās sadraudzības/kontaktu biržā, piedāvājot ikvienam valmierietim, organizācijām, izglītības iestādēm uzzināt vairāk par Valmieras sadraudzības pilsētām un sameklēt sadarbības partnerus ārzemēs. Tāpat festivāla dalībnieki viesojās Valmieras sadraudzības pilsētā Vīlandē (Igaunija), kur sniedza koncertu un iepazina pilsētas skaistākās vietas. Festivāla noslēgumā, 31.oktobrī, Valmieras Kultūras centrā izskanēja apvienotā džeza orķestra koncerts.

Valmieras Izglītības pārvaldes speciāliste izglītības un ārējo sakaru jautājumos Sanda Deisone skaidro, ka festivāls izdevies. Īpaši mūziķiem un sadraudzības pilsētu pārstāvjiem atmiņā palicis noslēguma koncerts. „Paldies valmieriešiem, kuri koncertā tik sirsnīgi un atsaucīgi reaģēja uz mūsu sadraudzības pilsētu mūziķu sniegumu. Festivāla dalībnieki bija sajūsmināti! Tāpat lietderīga bija Valmieras nevalstiskā sektora organizāciju un sadraudzības pilsētu pārstāvju tikšanās. Pēc sarunas abas puses pauda vēlmi īstenot vairākas sadarbības idejas. Iecerēts sagatavot projekta pieteikumu, lai piesaistītu līdzekļus kopīga Valmieras un tās sadraudzības pilsētu nevalstisko organizāciju pasākuma organizēšanai,” skaidro Sanda Deisone. „Pirms festivāla daudzi Valmieras kolektīvi un interešu grupas pauda vēlmi atrast sadarbības partnerus ārzemēs, tādēļ radās ideja organizēt sadraudzības/kontaktu biržu, kur piedāvājām meklēt sadarbības partnerus mūsu sadraudzības pilsētās. Tomēr jāsaka, ka valmierieši varēja būt aktīvāki. Protams, prieks par tiem, kuri šo iespēju izmantoja,” turpina Sanda Deisone.

Sadraudzības orķestra veidošanas ideja radās pirms četriem gadiem. Idejas autori ir Valmieras sadarbības pilsētas Halles (Westf.) sadarbības partneri Francijā – Ronšinas pilsēta. Nākamajā gadā festivālu „Twin Band 2010” iecerēts organizēt Vīlandē (Igaunija).

Starptautiskā mūzikas festivāla „Twin Band 2009” norisi Valmierā atbalstīja Eiropas Komisijas Izglītības, audiovizuālās jomas un kultūras izpildaģentūra, Valmieras pilsētas pašvaldība, Valmieras Kultūras centrs un Valmieras pilsētas izglītības iestādes. 

Foto: Valmieras pilsētas pašvaldība

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV