Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

LNSO aicina uz otro Simfonisko koncertu bērniem un vecākiem

Mārtiņš Pučka, 04.11.2009. 15:58

Sestdien, 7. novembrī, Lielajā Ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un diriģents Andris Vecumnieks aicina mazos klausītājus un viņu pavadoņus uz otro koncertu ciklā "Simfoniskie koncerti vecākiem un bērniem". Pirms koncerta klausītājiem būs iespēja klātienē iepazīties ar dažādiem sitaminstrumentiem. Koncerta sākums krievu valodā plkst. 11:00, bet latviešu - plkst. 14:00.

Tā kā rudens un, īpaši novembris, dažādu tautu folklorā ir veļu un mošķu laiks, tad arī koncertā skanēs mūzika, kurā mošķīši un velniņi dodas nedarbus darīt! Paklausīsimies, ieklausīsimies un nebaidīsimies - tās ir tikai iedomas!
 
Programmā: Modests Musorgskis "Nakts kailajā kalnā"
Romualds Kalsons "Velnu riņķa dancis"
Igors Stravinskis Svīta "Ugunsputns": 3. daļa Kaščeja velnišķā deja
Hektors Berliozs "Fantastiskā simfonija": 4. daļa Gājiens uz soda vietu
Gaspārs Kasado "Zaļā velna deja" čellam ar orķestri
Emilis Melngailis Simfonisks tēlojums "Velna rija"
Edvards Grīgs Svīta "Pērs Gints": 4. daļa Kalna karaļa alā
 
Pirmais koncerts ciklā "Simfoniskie koncerti vecākiem un bērniem", kas notika š. g. 3. oktobrī, ieguva plašu publikas atsaucību un nedalītu bērnu sajūsmu par iespēju būt īstā simfoniskā orķestra koncertā un klātienē iepazīties ar populāro, bet parasti tikai no tāluma vēroto instrumentu - ģitāru. Bildes no koncerta iespējams aplūkot LNSO mājas lapā: http://www.lnso.lv/lat/jaunumi/attelu_galerija/.
 
Simfoniskos koncertus bērniem un vecākiem LNSO organizē jau trešo sezonu, un šie tematiskie muzikālie pasākumi ir izpelnījušies lielu klausītāju atsaucību. Koncertu cikls tiek organizēts ar mērķi uzrunāt mazos klausītājus un rosināt viņu interesi par klasisko mūziku, tās teoriju, instrumentiem un populārākajiem dažādu tautu un laiku komponistu sacerējumiem. Šis Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra organizētais koncertu cikls, kas piedāvā izglītojošu un izzinošu pasākumu programmu klausītājiem tiek piedāvāts gan latviešu, gan krievu valodā.

Katrs koncerts ietver aizraujošu muzikālo nodarbību, mūzikas instrumentu demonstrāciju un koncertu. Cikla koncertu mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir publikas iemīļotais Andris Vecumnieks, bet mūzikas instrumentu demonstrācijās un muzikālo nodarbību norisē galvenokārt piedalās paši orķestra mūziķi.
 
2009./2010. gada sezonā koncertu ciklā "Simfoniskie koncerti vecākiem un bērniem" notiek pieci koncerti latviešu un krievu valodā, un katrs no tiem ir veltīts noteiktai muzikālajai tematikai:
3. oktobrī "Rudens dabas veltes" un ģitāru prezentācija;
7. novembrī "Mošķi un nešķīstie" un sitaminstrumentu prezentācija;
5. decembrī "Ūdens rotaļas" un metāla pūšaminstrumentu prezentācija;
13. februārī "Mūziķi joko" un taustiņinstrumentu prezentācija;
24. aprīlī "Raganu salidojums" un koka pūšaminstrumentu prezentācija.


Simfoniskie koncerti bērniem un vecākiem ir abonementu koncerti. Abonementa cena vienai personai uz visiem cikla koncertiem - Ls 12 / Ls 10. Biļetes cena vienai personai uz katru koncertu - Ls 3. Abonementus iespējams iegādāties līdz 2009. gada 7. novembrim.
 
Koncerts notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV