Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Cēsu Izstāžu namā šonedēļ gaidāmi divi lieliski koncerti

Ieva Malceniece, 09.11.2009. 09:53

12.novembrī Cēsu izstāžu namā uzstāsies jaunas un talantīgas mūziķes, vijolniece Elīna Bukša un pianiste Darja Zemele koncertā „Vijoļmūzikas meistardarbi”. Savukārt svētdien, 15.novembrī, Izstāžu nams aicina uz ansambļa „Altera Veritas” koncertu.

12.novembrī plkst. 18.00 Cēsu izstāžu namā uzstāsies jaunas un talantīgas mūziķes, vijolniece Elīna Bukša un pianiste Darja Zemele koncertā „Vijoļmūzikas meistardarbi”.

Elīna ir 16 starptautisku un vietēja mēroga konkursu laureāte, jau 12 gadu vecumā debitējusi kopā ar Liepājas simfonisko orķestri, regulāri uzstājusies ar visiem Latvijas profesionālajiem orķestriem. Piedalījusies Ineses Galantes CD „Ave Maria” ierakstā. Jaunā vijolniece pārsteidz ar skaņdarba lasījuma dziļumu un dziedošo skaņu.

Darja Zemele mācījusies Emīla Dārziņa mūzikas skolā pie koncertmeistares Anitas Pāžes, vēlāk turpinājusi mācības Maskavas konservatorijas centrālajā mūzikas skolā, un, tāpat kā Elīna, ir vairāku konkursu laureāte un balvu ieguvēja.

Koncertā skanēs A. Šmitkes, R. Šūmaņa un L.van Bēthovena skaņdarbi.

Savukārt svētdien, 15.novembrī plkst. 13.00 Izstāžu nams aicina uz ansambļa „Altera Veritas” koncertu. „Altera Veritas” ir viens no Latvijas kamermūzikas zināmākajiem un savdabīgākajiem pārstāvjiem. Ansambļa sastāvā muzicē Ieva Mežgaile (kokle), Anda Zaborovska (kokle), Andis Kučnieks (pikolo flauta) un Kaspars Gulbis (akordeons).

Koncertu saistošu darīs ne vien izcilā spēle, bet arī mūziķu stāstījums par saviem instrumentiem un koncertā izpildītajiem skaņdarbiem.

Koncertu atbalsta KKF.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV