Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Swedbank koris izdod albumu un aicina uz jubilejas koncertu

Swedbank koris, 10.11.2009. 13:28

Ceturtdien,12.novembrī, plkst. 19.00 Latvijas Universitātes lielajā aulā notiks Swedbank kora sešu gadu jubilejas un kompaktdiska prezentācijas koncerts "Hear my Prayer, O Lord". Ieeja koncertā bez maksas.

Swedbank koris ir dibināts 2003.gadā kā Hansabankas darbinieku koris. Līdz ar Hansabankas nosaukuma maiņu arī koris 2008. gadā ieguva jaunu vārdu – Swedbank koris. Kora dibinātājs un galvenais diriģents ir Artūrs Ancāns, diriģente – Ilze Kūle, vokālā pedagoģe – Zigrīda Krīgere.

Koris ir muzikāli apdāvinātu Swedbank darbinieku kopa, kuri korī tāpat kā savā profesionālajā ikdienas darbā ir orientēti uz augsta līmeņa sniegumu. Jau pusgadu pēc dibināšanas koris kvalificējās dalībai Latvijas amatieru koru pasākumos ar sekmīgu uzstāšanos savā pirmajā Rīgas koru skatē. Koris ir piedalījies dažādos muzikālajos notikumos: gan amatieru koru saietos Latvijā, gan starptautiskos festivālos un konkursos, muzicējis gan a cappella, gan kopā ar orķestri, sniedzis solo koncertus un piedalījies dievkalpojumos, kā arī organizējis vairākas labdarības akcijas.
Swedbank koris ir vairāku starptautisku koru konkursu laureāts:
- 2007. g. aprīlī koris ieguva 1. vietu jaukto koru grupā 10. starptautiskajā koru konkursā „Tallinn 2007",
- 2007. g. jūlijā – 1. vietu 46. starptautiskajā koru konkursā "C.A. SEGHIZZI" 2007 stilistiski viendabīgas polifonās mūzikas kategorijā Itālijā, Gorīcijā,
- 2008. g. Latvijas Dziesmu svētku koru karos Swedbank koris ierindojās 4. vietā,
- 2009. g. janvārī koris ieguva Grand Prix 8. starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā Daugavpilī.
 
Vairāk informācijas: tālrunis 22079570, www.swedbankkoris.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV