Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

„Cosmos” Pasaku koncertturnejas koncertus iesildīs vokālā grupa „Singit”

Kristīne Kutuzova, 17.11.2009. 16:34

„Singit” mūziķi pievienojušies vokālās grupas „Cosmos” Pasaku turnejas koncertiem Rīgā un dažādās Latvijas pilsētās decembrī.
„Cosmos”  Pasaku koncertturnejas koncertus iesildīs vokālā grupa „Singit”

Īsi pēc tam, kad sākās vokālās grupas „Singit” ziemas koncertturnejas plānošana, mūziķi saņēma piedāvājumu no vokālās grupas „Cosmos” pārstāvjiem par iespēju pievienoties viņu koncertu sērijai kā iesildošajai grupai.

Vokālā grupa “Singit” pastāv kopš 2007.gada augusta, kad pēc grupas dalībnieka Ģirta Ozoliņa (tenors) iniciatīvas “Singit” kolektīvam pievienojās vēl četri talantīgi mūziķi – Kaspars Ādamsons (baritons), Santa Pētersone (alts), Jānis Strazdiņš (bass) un Laima Ziediņa (soprāns). 

Kā atzina Ģirts Ozoliņš: “Protams, tas nav tas pats, kas solo koncerts tikai mums pašiem, taču mēs ļoti labi apzināmies, ka šī ir iespēja parādīt sevi plašākam skatītāju lokam visā Latvijā, jo grupai „Cosmos” neapšaubāmi ir krietns atbalstītāju skaits ikvienā pilsētā. Iespējams, ka nākamgad mēs jau varēsim doties paši savā koncertu tūrē!”

Divu pastāvēšanas gadu laikā vokālā grupa „Singit” uzstājusies dažādos pasākumos un koncertos gan Rīgā, gan ārpus tās (Ventspilī, Siguldā, Liepājā, Olainē, Ķekavā, Jūrmalā u.c. Latvijas pilsētās), piedalījusies mūzikas festivālā “BILDES 2008”, kā arī viesojusies Starptautiskajā vokālo grupu konkursā „International A Cappella contest” Vācijā (Leipcigā). 

„Singit” dalībnieki savas profesionālās gaitas sākuši un pilnveidojuši gan Emīla Dārziņa mūzikas skolā, gan Rīgas Doma kora skolā, dziedājuši tādos koros kā “Latvija”, “Kamēr...”, “Sōla”, “GG Choir”, “Balsis”.

Vairāki grupas dalībnieki ir muzicējuši kopā ar Mārtiņu Braunu, Maestro Raimondu Paulu, grupām Līvi un Jumprava u.c.   

Tuvākie koncertu datumi un norises vietas:

4.12. Cēsis – Cēsu 2.pamatskola
6.12. Talsi – Talsu tautas nams
11.12. Aizkraukle – Aizkraukles pilsētas kultūras nams
13.12. Limbaži – Limbažu kultūras nams
16.12. Jelgava – Jelgavas kultūras nams
19.12. Liepāja – Liepājas Olimpiskais centrs
22.12. Saldus – Saldus kultūras centrs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV