Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Valmieras Kultūras centrā skanēs vokālās grupas „A Filetta” koncerts

Līga Tarbuna, 23.11.2009. 17:40

4.decembrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā skanēs vokālās grupas „A Filetta” (Korsika) koncerts. Koncertprogrammā – korsikāņu tautas dziesmas, džeza mūzika un skaņdarbi no kinofilmām.
Valmieras Kultūras centrā skanēs vokālās grupas „A Filetta” koncerts

Grupa „A Filetta” izveidota 1978.gadā pēc skolotāja Mikela Frasati iniciatīvas. Kopš 1979.gada grupa ir piedalījusies daudzos koncertos, ko galvenokārt organizējusi biedrība „A Riscossa”. Jau 30 gadus grupa, ko vada Žans Klods Akaviva (Jean-Claude Acquaviva), pārstāv korsikāņu polifonijas mākslu. Tā velta savai zemei himnas, oriģināldziesmas, kuru patieso izcelsmi neviens nezina, bet kurās ir īpaši spēcīgi jūtamas salas tradīcijas.

Vokālā grupa ir piedalījusies teātra izrādēs, operās, horeogrāfiskos uzvedumos, radījusi oriģināldziesmu Filipa Karēza (Philippe Carrèse) televīzijas filmai Liberata. Grupu uz sadarbību aicinājis komponists Bruno Kulē (Bruno Coulais), kopā radot mūziku desmit filmām. Grupa ir ieskaņojusi 17 diskus. „A Filetta” koncerti ir tradīciju un atdzimšanas tiešs atspulgs: senās dziesmas, kas atmiņā modina garīgumu un mīlestību, ir pamats tam, lai rastos jauni skaņdarbi.

Biļetes iepriekšpārdošanā Valmieras Kultūras centra kasē un „Biļešu serviss” kasēs. Plašāka informācija www.hbf.lv .

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV