Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Pirmajā adventē Cēsu izstāžu nams aicina apmeklēt izcilu koncertu

Ieva Malceniece, 24.11.2009. 10:29

29.novembrī plkst. 17.30 Cēsu Izstāžu namā aicinām apmeklēt izcilu vokālās mūzikas koncertu.

Dvīņu māsas, soprāna balss īpašnieces Biljana Staffansson un Liljana Jovanovič ir īpašs un unikāls notikums operas pasaulē. Pirmo reizi kopīgi publikai dziedājušas jau četru gadu vecumā, bet māsu trīspadsmit gadu vecumā izdots pirmais ieraksts. Dziedātājas absolvējušas Mūzikas akadēmiju Belgradā un turpinājušas savu muzikālo izaugsmi Florencē, kā arī Varšavā pie pasaules slavenā baritona Jerzy Artysz.

Biljana Staffansson un Liljana Jovanovič dzied plašu klasisko repertuāru daudža pasaules valodās, uzstājas ar simfoniskajiem un kamerorķestriem. Priekšnesumi ir unikāli ar dziedātāju neatkārtojamajām interpretācijām, izcilu muzikalitāti un augsto balss reģistru.

Biljana Staffansson dzīvo Rīgā kopš 2008.gada, ir Zviedrijas vēstnieka Latvijā dzīvesbiedre un, neskatoties, uz diplomātiskajiem pienākumiem,  piedalās Latvijas koncertdzīvē

Liljana Jovanovič savu laiku pavada Stokholmā, Rīga un dzimtajā Belgradā.

Operas solists, baritons Bjorn Thulin sniedz koncertus visā Eiropā. Pēdējā laikā piedalījies vairākos starptautiskos Eiropas festivālos, kā arī Nobela prēmijas pasniegšanas ceremonijā. Dziedātāju raksturo liela balss intensitāte, siltums un empātija.

Cēsu koncerta viesmākslinieku  koncertmeistare būs Hermaņa Brauna fonda direktore Inna Davidova. Viņas muzicēšanas ir raksturīgs jūtīgums un stilistiska noteiktība, māksliniece , galvenokārt, sadarbojas ar dziedātājiem, viņas partneru vidū ir Inese Galante, Inga Kalna, Elīna Garanča, Egīls Siliņš, kā arī krievu dziedātāji Tatjana Monogarova, Irina Dolženko, Anatolija Safiuļins. Par vērtīgu ieguldījumu kultūras menedžmenta jomā Innai Davidovai 2008. gadā piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis.

Koncerta programmā dzirdēsim dažādu laikmetu komponistu operu duetus un ārijas. Biļešu cena 2.00 Ls (skolēniem, studentiem, pensionāriem 1.00 Ls).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV