Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Deivs Grols: 'Man šķita, ka Nirvana uzstāšanās Reading Festival būs mūsu karjeras beigas'

Mārtiņš Atvars, 25.11.2009. 16:46

Deivs Grols (Dave Grohl) paziņoja, ka bijs pārliecināts, ka grupas Nirvana piedalīšanās Reading Festival 1992. gadā pieliktu punktu viņu karjerai.
Deivs Grols: 'Man šķita, ka Nirvana uzstāšanās Reading Festival būs mūsu karjeras beigas'

Uzstāšanās ieraksts 2. novembrī tika izdots DVD un CD formātā, tajā redzams, kā grupas vadītājs Kurts Kobeins (Kurt Cobain) ierodas uz skatuves ratiņkrēslā, jo tajā laikā viņš uzturējās rehabilitācijas centrā un cīnījās ar atkarību no narkotikām.

„Kurts ik pa laikam nonāca rehabilitācijas centrā, un grupā sāka rasties spriedze,” paziņoja Grols. „Kurts dzīvoja Losandželosā, bet es Sietlā. Cilvēki pat nebija pārliecināti, vai mēs ieradīsimies uz pasākumu.”

Grols piebilda, ka pat viņš nebija pārliecināts, vai grupa būs spējīga uzstāties koncertā.

„Naktī pirms koncerta mums bija mēģinājums, tas nekam nederēja,” viņš apgalvoja. „Es tiešām nodomāju: „Tā būs izgāšanās, tās noteikti būs mūsu karjeras beigas.” Bet beigu beigās tas bija patiesi brīnišķīgs šovs, un tas mums deva spēku turpināt.”

Runājot par Nirvana reputāciju kopš Kobeins izdarīja pašnāvību 1994. gadā, Grols pagalvoja, ka uzskats par to grupas nomāktību ir nepareizs. „Ir viegli iztēloties, ka mums līdzi vilkās melns mākonis,” viņš paskaidroja. „Taču patiesībā situācija nebija tik drūma. Cilvēki zina mūsu biogrāfiju, tomēr patiesība par mums nav tik acīmredzama.”

Avots: nme.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV