Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Notiks trešais koncerts LNSO ciklā "Simfoniskie koncerti vecākiem un bērniem" - „Ūdens rotaļas”

Mārtiņš Pučka, 27.11.2009. 09:27

Kurš gan ziemas laikā nesapņo atkal nokļūt vasarā un baudīt ūdeņu priekus? Bet tāpēc jau nevajag doties uz Ēģipti, Kanāriju salām vai citām siltām zemēm – pietiek vien atnākt uz koncertu un ieklausīties šajās vasarīgajās ūdens rotaļās! Sestdien, 5. decembrī, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un diriģents Andris Vecumnieks aicina mazos klausītājus un viņu pavadoņus uz trešo koncertu ciklā "Simfoniskie koncerti vecākiem un bērniem". Pirms koncerta klausītājiem būs iespēja klātienē iepazīties ar dažādiem metāla pūšaminstrumentiem. Koncerta sākums krievu valodā plkst. 11:00, bet latviešu - plkst. 14:00.

Programma:
Georgs Fridrihs Hendelis Svīta „Ūdens mūzika”
Jānis Ivanovs Svīta „Zilie ezeri” 
Anatolijs Ļadovs „Apburtais ezers”
Klods Debisī „Mazā svīta”: 1. daļa Laivā
Klods Debisī „Jūra”: 2. daļa Viļņu rotaļa
Nikolajs Rimskis-Korsakovs Ievads operai „Sadko”
Nikolajs Rimskis-Korsakovs Simfoniska svīta „Šeherazade”: 1. daļa Jūra
Beržihs Smetana Simfoniska poēma „Vltava”
 
Pirmie divi koncerti ciklā "Simfoniskie koncerti vecākiem un bērniem", kas notika š. g. 3. oktobrī un 7. novembrī ieguva plašu publikas atsaucību un nedalītu bērnu sajūsmu par iespēju būt īstā simfoniskā orķestra koncertā un klātienē iepazīties ar ģitāru un sitaminstrumentiem. Bildes no koncerta iespējams aplūkot LNSO mājas lapā: http://www.lnso.lv/lat/jaunumi/attelu_galerija/.
 
Simfoniskos koncertus bērniem un vecākiem LNSO organizē jau trešo sezonu, un šie tematiskie muzikālie pasākumi ir izpelnījušies lielu klausītāju atsaucību. Koncertu cikls tiek organizēts ar mērķi uzrunāt mazos klausītājus un rosināt viņu interesi par klasisko mūziku, tās teoriju, instrumentiem un populārākajiem dažādu tautu un laiku komponistu sacerējumiem. Šis Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra organizētais koncertu cikls, kas piedāvā izglītojošu un izzinošu pasākumu programmu klausītājiem tiek piedāvāts gan latviešu, gan krievu valodā.

Katrs koncerts ietver aizraujošu muzikālo nodarbību, mūzikas instrumentu demonstrāciju un koncertu. Cikla koncertu mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir publikas iemīļotais Andris Vecumnieks, bet mūzikas instrumentu demonstrācijās un muzikālo nodarbību norisē galvenokārt piedalās paši orķestra muziķi.
 
2009./2010. gada sezonā koncertu ciklā "Simfoniskie koncerti vecākiem un bērniem" notiek pieci koncerti latviešu un krievu valodā, un katrs no tiem ir veltīts noteiktai muzikālajai tematikai:
1)      3. oktobrī "Rudens dabas veltes" un ģitāru prezentācija;
2)      7. novembrī "Mošķi un nešķīstie" un sitaminstrumentu prezentācija;
3)      5. decembrī "Ūdens rotaļas" un metāla pūšaminstrumentu prezentācija;
4)      13. februārī "Mūziķi joko" un taustiņinstrumentu prezentācija;
5)      24. aprīlī "Raganu salidojums" un koka pūšaminstrumentu prezentācija.


Koncerts notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV