Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Rīgā uzstāsies Ecstatic Sunshine un Džeisons Ariks

SKYR, 27.11.2009. 11:32

Nākošā gada 1.februārī Rīgā, Dirty Deal Café, uzstāsies amerikāņu eksperimentālās mūzikas un t.s. “Baltimoras skatuves” pārstāvji Ecstatic Sunshine un Džeisons Ariks (Jason Urick).
Rīgā uzstāsies Ecstatic Sunshine un Džeisons Ariks

Ecstatic Sunshine ir pastāvīgi mainīgs audiovizuāls pasākums, kuru 2005.gadā Baltimorā, Merilendas štatā ar ģitārām aizsāka Metjū Papičs (Matthew Pappich) un Dastins Vongs (Dustin Wong; zināms arī kā art rock grupas Ponytail dalībnieks). Kopš tā laika Ecstatic Sunshine ir izdevuši trīs studijas albumus un vairākas “septiņcollīgās” plates, snieguši neskaitāmus koncertus gan ASV, gan citviet pasaulē. Lai arī šajā laikā projektā dalībnieki ir gājuši un nākuši, Papiča īpašā ģitārspēles maniere joprojām ir un paliek Ecstatic Sunshine firmaszīme, kā arī viens no šobrīd arvien aktuālākās Baltimoras “skatuves”, kurai pieder tādi mūziķi un mākslinieki kā Dan Deacon, Double Dagger, jau minētie Ponytail, Beach House un daudzi citi, redzamākajiem simboliem.

Gan punk, gan ambient, gan regejs un tehno – tas viss atbalsojas Ecstatic Sunshine daiļradē, ne brīdi gan neradot iespaidu, ka ar šiem žanriem tiktu nospraustas jebkādas robežas mūzikas oriģinalitātei. “Domājiet par Koln School Electronics un Penguin Café Orchestra vai par grupas Harmonia ierakstu, kuru producējis Koksons Dods (Coxsone Dodd),” nezinātājus aicina Ecstatic Sunshine oficiālā biogrāfija.

Jason Urick jeb Džeisons Ariks ir eksperimentālās elektroniskās mūzikas meistars no Baltimoras, kura debijas albumu “Husbands” pavisam nesen klajā laidusi cienījamā izdevniecība “Thrill Jockey”. Iespējams, tiem, kas Merilendas štata lielākās pilsētas muzikālajā skatuvē un aiz tās orientējas labi, pazīstami liksies Džeisona kādreizējo apvienību WZT Hearts un themoonstealingproject nosaukumi. Lai nu kā, “Husbands” pavisam noteikti ir mūziķa līdz šim mērķtiecīgākais un patiesākais mēģinājums doties popmūzikas virzienā. Nejauši datorā ar parasta iebūvētā mikrofona palīdzību ierakstītas mutes ermoņikas skaņas, sekundi gari izvilkumi no Bee Gees daiļrades - tikai daži no klucīšiem, ar kuriem rotaļājas Džeisons Ariks.

Ecstatic Sunshine un Džeisona Arika koncerts notiks 1.februārī Dirty Deal Café (Maskavas ielā 12-k2). Ieeja koncertā no plkst. 19:00. Biļetes iegādājamas www.Bezrindas.lv.

Resursi internetā:
www.myspace.com/ecstaticsunshine
www.thrilljockey.com/artists/?id=12392

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV