Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Klarnešu kvartets Quattro Differente aicina uz jubilejas koncertu

Quattro Differente, 29.11.2009. 14:13

6. decembrī plkst. 16:00 Lielās Ģildes Baltajā zālē savu 10 gadu jubileju svinēs klarnešu kvartets Quattro Differente, organizējot divdaļīgu koncertu, tā noslēdzot veselu jubilejas ieskaņas koncertu ciklu. Šajā zālē kolektīvs uzstājies jau vairākkārt, un šī reize nebūs izņēmums, jo vietas izvēli diktē agrākos gados izveidojusies tradīcija organizēt savus koncertus galvaspilsētas centrā.

Svētkos ir paredzēta ļoti plaša mūzikas programma - tajā ir iekļauti gan ansambļa agrīno darbības laiku skaņdarbi, gan arī latviešu un ārzemju komponistu pirmatskaņojumi. Pirmās daļas uzsvars ir likts uz akadēmiskajām vērtībām, savukārt otrajā galvenokārt valda izklaides un vieglais mūzikas žanrs. Koncerta norisi savos grožos turēs latviešu komponists un Latvijas Radio Klasika diktors Edgars Raginskis, bet ansambļa skanējumu kuplinās mecosoprāns Baiba Berķe, pianists Austris Universs, basklarnetists Guntars Zvejnieks un sitaminstrumentālists Atis Vintuks.

Koncerta laikā viesiem būs iespēja ne tikai baudīt muzikālos priekšnesumus, bet arī apskatīt ansambļa vēsturi stendos, klarnešu kvarteta Quattro Differente organizētā bērnu konkursa darbus, ka arī pēc koncerta nobaudīt glāzi vīna. Lai arī programma ir orientēta uz visai plašu mērķauditoriju, tā ir vienreizēja iespēja izbaudīt smalko un elitāro koka pūšamo instrumentu ansambļa auru.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV