Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Ziemassvētku ieskaņas koncerts „Gaisma dzimst tumsā”

Guna Pitkevica, 30.11.2009. 17:37

Otrajā adventē, 6. decembrī, pulksten 17.00 Āgenskalna baptistu baznīcā skanēs koncerts „Gaisma dzimst tumsā”. Šī laika tumsā ar gaismu sastapties aicina Baltijas pastorālā institūta Muzikālo vadītāju skolas studenti – topošie diriģenti, mūziķi un dziedātāji. Vakara melodiskās krāsas veidos gan senas un mīļas Adventa un Ziemassvētku melodijas, gan pavisam svaigi muzikāli pārsteigumi.
Ziemassvētku ieskaņas koncerts „Gaisma dzimst tumsā”

Koncertā tiks atskaņoti pašmāju (Ēriks Ešenvalds, Zigfrīds Muktupāvels u.c.) un ārzemju komponistu (David Meece, John Milford Rutter u.c.) darbi, kā arī klasiskas Ziemassvētku dziesmas. Kora, ansambļu, solistu un mūziķu izpildījumā klausītāji dzirdēs gan tradicionālu skanējumu, gan neierastas interpretācijas. Ieeja koncertā ir par ziedojumiem.
   
Baltijas Pastorālais institūts ir garīgā personāla izglītības iestāde, kas dibināta Latvijas Baptistu draudžu savienības paspārnē. Muzikālo vadītāju kalpošanas skolai rit jau trešais mācību gads, un šogad topošajiem diriģentiem koncerta izveidē nav jāpieaicina dziedoši papildspēki kā iepriekš, jo Muzikālo vadītāju skolā darbu šoruden uzsāka arī kora klase.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV