Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Valmierā notiks koncerts „Ziemassvētku noskaņās”

Līga Tarbuna, 01.12.2009. 10:46

17.decembrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā notiks koncerts „Ziemassvētku noskaņās”. Koncertā piedalīsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (diriģents Andris Veismanis), Rīgas Doma zēnu koris, soliste Evija Martinsone un čelliste Kristīne Blaumane. Koncertprogrammā skanēs Kamila Sensānsa, Johana Sebastiāna Baha, Georga Frīdriha Hendeļa, Volfganga Amadeja Mocarta un Sezāra Franka skaņdarbi.

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris baroka un klasicisma mūzikas lieliskā interpreta Andra Veismaņa vadībā koncertprogrammā dāvās Ziemassvētku brīnuma prieku gada tumšākajā laikā. Koncerta ievadā skanēs K.Sensānsa liriskās „Ziemassvētku oratorijas” skaistākās lappuses, kā arī J.S.Baha „Ziemassvētku oratorijas” līksmais ievadkoris un soprāna ārija no Kristus bērna gaidīšanas šedevra Magnificat.

Koncertā izskanēs arī G.F.Hendeļa oratorijas „Mesija” fragmenti, V.A.Mocarta Kunga slavinājuma ārija no Vesperēm, kā arī moteti Ave verum corpus. Programmu vainagos franču askēstiskā romantiķa S.Franka motete Panis angelicus par eņģeļu maizi, kas top par cilvēku maizi, vedot uz gaismu, kurā mīt trīsvienīgais Dievs. Solo koncertā dziedās viena no Latvijas izcilākajām baroka dziedātājām – Latvijas Nacionālās operas soliste Evija Martinsone.

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Valmieras Kultūras centra kasē. Biļešu cena: Ls 2,- līdz Ls 4,-.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV