Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Folkloras kopa „Berendejka” svin 15 gadu jubileju

Elīna Dambekalne un Dzintra Āboliņa, 04.12.2009. 12:55

Svētdien, 6. decembrī, plkst. 14.00, atzīmējot 15 darba gadu jubileju, uz koncertu kultūras centrā „Iļģuciems” (Lidoņu iela 27/2) aicina folkloras kopa „Berendejka”.

Šī kopa nodarbojas ar seno krievu tautas tradīciju un ieražu pētīšanu, tās repertuārā ietilpst gadskārtu un ieražu dziesmas, rotaļas un viss, kas saistīts ar cilvēka dzīves ciklu un tā svarīgākajiem notikumiem. 

„Berendejka” dibināta 1994. gada februārī. Savu nosaukumu tā guvusi no Krievijā izplatītas tāda paša nosaukuma rotaļlietas. Šobrīd kopā darbojas 10 pieaugušie un 14 skolas vecuma bērni. Kopas galvenie darbības virzieni saistīti ar dažādos Krievijas novados pierakstīto tautas dziesmu izpildīšanu un rotaļu apgūšanu, īpašu vērību pievēršot bērnu folklorai, ģimenes ieražām un svētku tradīcijām – kristību, kāzu u.c. rituāliem. Folkloras kopa „Berendejka” lielu vērību velta arī krievu tautas darba un svētku tautas tērpu izgatavošanai, krievu nacionālās virtuves tradīciju pētīšanai un apgūšanai.

„Berendejka” ir vairākkārtīgi piedalījusies mazākumtautību bērnu un jauniešu festivālā „Zelta kamoliņš”, Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos, festivālos „Baltica”. Pēdējo gadu laikā kopa kļuvusi par Starptautisko konkursu „Interfolk in Russia” un „Oņegas vilnis” laureātiem.

Papildinformācija: Liāna Ose, amatierkolektīvu  koordinatore, tālr.: 29209742, 67043669; e-pasts: liana.ose@riga.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV