Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Rīt Sapņu Fabrikā koncertēs franču elektroniskās mūzikas ikona “AIR”

META-KAFE MEDIA, 07.12.2009. 14:34

META-KAFE un Francijas Kultūras Centrs otrdien, 8. decembrī, piedāvā dubultkoncertu Sapņu Fabrikā - franču elektroniskās mūzikas ikona AIR un Lielbritānijas uzlecošās zvaigznes We Fell To Earth.
Rīt Sapņu Fabrikā koncertēs  franču elektroniskās mūzikas ikona “AIR”

Jau rītvakar, 8. decembrī, Rīga svinēs franču elektroniskās mūzikas dueta AIR atgriešanās koncertu Sapņu Fabrikā. Ar pirmajiem koncertiem Skandināvijā pagājušajā nedēļā AIR uzsāka savu Eiropas turneju, kuras ietvaros viņi piedāvās koncertam aranžētas impresijas par nule izdoto piekto studijas albumu "Love 2" - jau kādu laiku arī Latvijas radioviļņos itin bieži dzirdētā lipīgā kompozīcija - naivā angļu valodas stunda "Sing Sang Sung", iespaidīgais interneta izdevums "Do The Joy" un citas kompozīcijas no kopumā atbrīvoti skanošās, piesātināti melodiskās un dažviet pat erotiskās dziesmu kopas.

Kā pārsteigums rīdziniekiem - gandrīz vai pēdējā brīdī JB un Nikolā izskanējušais paziņojums, ka šoreiz AIR uzstāšanos ievadīs vēl kāda mākslinieka uzstāšanās - tā saucamie "iesildītāji". AIR Eiropas turnejas ietvaros par tādiem kļuvuši jauni un visnotaļ "karsti" mākslinieki no Lielbritānijas - duets We Fell To Earth, kuru veido amerikānietes Vendijas Rejas Fouleres (Wendy Rae Fowler) un britu mūziķa Ričarda Faila (Richard File), pazīstams arī kā populārā elektroniskās mūzikas projekta U.N.K.L.E. dalībnieks) saspēle. Abus mūziķus vieno mīlestība pret septiņdesmito gadu beigās izveidojušos žanru krautrock un tā redzamākajiem pārstāvjiem Can un Faust, taču debijas albumā We Fell To Earth dzirdamo materiālu klausītāji salīdzina arī ar My Bloody Valentine skanējumu, ja vien no tā varam atņemt neiztrūkstošo troksni. Zināma līdzība novērojama arī ar nule popularitātes zenītā uzšāvušos Liebritānijas kolektīvu The XX. Koncertos duetam pievienojas bundzinieks Maiks Kelijs (Mike Kelly) un ģitārists un taustiņinstrumentālists Olivers Brigss (Oliver Briggs), kuri abi jau pabijuši vairākos skaļos sastāvos. Šobrīd We Fell To Earth popularitāti pastiprina arī viņu mūzikas klātesamība vairākos ASV televīzijas šovos - singls "The Double" dzirdams seriālā "Gossip Girl", iespaidīgais "Lights Out" iekļauts "Numb3rs" skaņu celiņā, bet albūma kompozīcija "Careful What You Wish For"- arī Latvijā populārajā "CSI New York".

Pasaules mūzikas prese We Fell To Earth ceļ debesīs, piedāvājot tādus epitetus kā... "Marvellous" (NME), "Brutal and beautiful" (THE SUNDAY TIMES), "Eerie and unforgettable" (THE GUARDIAN), "A work of rare and astonishing beauty" (DJ), "epic shoegazing soundscapes" (KERRANG), "Fabulously disorientating" (MOJO), "Weird and wonderful" (CLASH), "Other worldly and hypnotic" (THE SUN).

Biļetes uz nu jau par dubultu saucamo koncertu 8. decembrī, Sapņu Fabrikā pieejamas Biļešu Serviss kasēs, DUS Statoil, kā arī META-KAFE Spīķeros, kur joprojām, iegādājoties biļeti, saņemsiet tasi cafe au lait vai glāzi mājas vīna par brīvu.

Biļešu cena - 20Ls stāvvietās un 35Ls VIP zonā sēdvietās.

Ieeja Sapņu Fabrikā - no plkst. 18.30, kad uz skatuves kāps We Fell To Earth, kam sekos AIR uzstāšanās.

Resursi internetā:
http://aircheology.com
http://myspace.com/wefelltoearth
http://metakafe.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV