Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Orķestris “Rīga” aicina uz Zvaigznes dienas koncertu

Daina Švābe, 29.12.2009. 13:51

Trešdien, 6. janvārī, plkst. 19:00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” sniegs Zvaigznes dienai veltītu koncertu. Programmā: J. S. Bahs, K. Debisī, R. Štrauss, E. Elgārs, J. Brāmss. Koncertā piedalās Ieva Parša (alts), kamerkora „Austrums” vīru grupa un Swedbank jauktā kora vīru grupa, diriģents Andris Poga.

Profesionālais pūtēju orķestris “Rīga” jau tradicionāli Zvaigznes dienā dāvā mūziku savas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. Ieskandinājis Ziemassvētku gaidīšanu Pirmajā Adventē, Zvaigznes dienā orķestris „Rīga” noslēgs Ziemas saulgriežu laiku ar koncertu Rīgas Sv. Pētera baznīcā.

6. janvāris ir Zvaigznes diena, Kunga parādīšanās jeb atklāšanās diena. Šie svētki kristiešiem vienmēr bijuši ļoti nozīmīgi, jo tajos svinam Dieva tikšanos ar cilvēku, dienu, kad satiekas Dieva bezgalīgā mīlestība un cilvēks, kas vienmēr meklē gaismu un pestīšanu. 6. janvāri dēvē arī par Triju ķēniņu dienu – leģenda vēsta, ka neparasto zvaigzni debesīs virs Betlēmes pamanīja kādas Austrumzemes trīs gudrie un steidzās tās virzienā sveikt jaundzimušo, būdami pārliecināti par jauna valdnieka rašanos.

Zvaigznes dienas koncertam diriģents Andris Poga ir izvēlējies programmu, kurā pārstāvēti dažādu gadsimtu Eiropas skaņražu darbi, kas kļuvuši par klasikas pērlēm. Orķestris „Rīga” atskaņos vācu komponistu Johana Sebastiāna Baha korāli „Jesus bleibet meine Freude” un Riharda Štrausa Svītu pūšaminstrumentiem op. 4. Johanesa Brāmsa Rapsodija op. 53 altam, vīru korim un orķestrim izskanēs kopā ar solisti Ievu Paršu, kamerkora „Austrums” un „Swedbank” jauktā kora vīru grupām. 19./20. gadsimtu miju pārstāvēs angļu komponista Edvarda Elgāra Nimrod no „Enigmas variācijām” un franču skaņraža Kloda Debisī pasaulslavenā prelūdija „Fauna diendusa”.

Orķestra „Rīga” Zvaigznes dienas koncertā 6. janvārī plkst. 19:00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā ieeja bez maksas. Koncertu atbalsta Rīgas domes Kultūras departaments.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV