Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Desmitgades visbiežāk atskaņotā dziesma ir "Snow Patrol" "Chasing Cars"

Egija Petrova, 30.12.2009. 14:35

Mūzikas autortiesību iestāde "PPL" ziņo, ka grupas "Snow Patrol" dziesma "Chasing Cars" ir kļuvusi par desmitgades visbiežāk atskaņoto dziesmu.
Desmitgades visbiežāk atskaņotā dziesma ir "Snow Patrol" "Chasing Cars"

2006. gadā dziesma "Chasing Cars" Apvienotās Karalistes singlu topā sasniedza sesto vietu un saglabāja šo vietu deviņdesmit četras nedēļas top 75, pateicoties dziesmas pārdošanai lejupielādes formā.

Grupas "Take That" dziesma "Shine" ieguva otro vietu, bet tikmēr grupas "Scissor Sisters" dziesma "I Don't Feel Like Dancin'" iekļuva godpilnajā trešajā vietā.

Lai izveidotu visbiežāk atskaņoto dziesmu topu tika apkopoti dati par dziesmu atskaņošanu Apvienotās Karalistes radio, TV, internetā un sabiedriskās vietās, kā, piemēram, veikalos.

Dziesma "Chasing Cars" ieguva pavisam citu "dzīvību", kad tika atskaņota TV seriālos – ASV drāmas seriālā "Grejas anatomijas" un komēdijas seriālā "Gevins un Steisija".
 
          
Mūžīgi "dzīvās" dziesmas

Šonedēļ dziesmu "Chasing Cars" TV kanāls "Channel 4" atzina arī par Apvienotās Karalistes desmitgades mīļāko dziesmu.

Grupas "Snow Patrol" līderis un dziesmu autors Gerijs Laitbodijs (Gary Lightbody) par dziesmas nezūdošo pievilcību sacīja: „Manuprāt, dziesma ir kļuvusi ļoti populāra, jo tajā ir emocijas, kuras cilvēki var saistīt ar sevi.”

"Take That" bija vienīgā grupa, kura desmitgades visbiežāk atskaņoto desmit dziesmu topā bija aizņēmusi divas vietas, jo topā ierindojās arī dziesma "Rule The World", iegūstot sesto vietu.

Kamēr lielākā daļa dziesmu top 50 bija izdotas pēdējo desmit gadu laikā, tomēr dažas dziesmas ir pierādījušas savu ilgtspējīgo izdzīvošanu, jo vienpadsmit dziesmas topā ir izdotas pirms pāris desmitiem gadu.

No senākajām dziesmām augstāko vietu topā ieguva grupas "Thin Lizzy" 1976. gada dziesma "The Boys Are Back In Town", bet senākā dziesma topā bija Aretas Frenklinas (Aretha Franklin) 1968. gadā izdotā dziesma "I Say A Little Prayer", kura ierindojās piecdesmitajā vietā.

Jaunākās dziesmas, kas iekļuva topā, bija no 2007. gada, jo dziesmām ir nepieciešams laiks, lai sakrātu atbilstošu atskaņošanas reižu skaitu nokļūšanai topā.

DESMITGADES VISBIEŽĀK ATSKAŅOTĀS DESMIT DZIESMAS

1. "Chasing Cars" - "Snow Patrol" (2006.)
2. "Shine" - "Take That" (2006.)
3. "I Don't Feel Like Dancin'" – "Scissor Sisters" (2006.)
4. "Love It When You Call" – "The Feeling" (2005.)
5. "About You Now" –"Sugababes" (2007.)
6. "Rule The World" – "Take That" (2007.)
7. "You're Beautiful" – James Blunt (2004.)
8. "I Predict A Riot" – "Kaiser Chiefs" (2004.)
9. "Can't Get You Out of My Head" – Kylie Minogue (2001.)
10. "Crazy" – Gnarls Barkley (2006.)

Avots: Mūzikas autortiesību iestāde "PPL"

Avots: news.bbc.co.uk

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV