Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Rīgā viesosies slavenākie jogas mūzikas izpildītāji Deva Premal & Miten

Ģirts Majors, 05.01.2010. 14:48

Vasaras sākumā Rīgā viesosies vieni no pasaulē pazīstamākajiem jogas mūzikas izpildītājduetiem - Deva Premal & Miten. Maģiskā koncertā viņiem pievienosies nepāliešu bansuri maestro Manose. Koncerts notiks Rīgas Kongresu namā 20.maijā. Biļetes nopērkamas „Biļešu Serviss“ kasēs un internetā.
Rīgā viesosies slavenākie jogas mūzikas izpildītāji Deva Premal & Miten

Deva Premal & Miten izpildot sakrālās jogas mūziku un mantras, kļuvusi par globālu fenomenu.

Deva Premal dzimusi Vācijā un jau bērnībā kopā ar vecākiem dziedājusi Gajatri Mantru pirms gulētiešanas. Šobrīd viņa ir atpazīstamākā mantru izpildītāja Rietumos.

Miten dzimis Londonā  un savu muzikālo karjeru veidojis kā komponists un izpldītājs, koncertējot kopā ar tādām atpazīstamām apvienībām kā „Fleetwood Mac“, Lou Reed un citiem. 30 gadu vecumā Miten iepazina spirituālo mūziku ar visā pasaulē pazīstamā indiešu mistiķa un garīgā skolotāja Ošo palīdzību un kļuva par Ošo sekotāju, meditējot un spēlējot garīgo mūziku Ošo dibinātajās kopienās.

Deva Premal  un Miten satikās 1990.gados Indijā, pateicoties Ošo sludinātās filosofijas augošajai popularitāte Rietumeiropas iedzīvotāju vidū. Deva pievienojās Miten, dziedot muzikālajās apvienībās kā fona dziedātāja, taču Miten iedrošināta ar laiku mantras sāka dziedāt viena pati. Abu duets drīz vien kļuva populārs Rietumu pasaulē, kur viņi tik seno un dziedinošo mantru mūziku padarīja par laicīgās pasaules sakrālās mūzikas fenomenu.

Šajā koncerturnejā  viņus pavada īpaša instrumenta, kas izgatavots no bambusa koka, bansuri, spēlmanis Manose. Bansuri ir viens no vecākajiem un tipiskākajiem mūzikas instrumentiem, kuru spēlē hinduisti.

Deva Premal & Miten un Manose koncertu organizē "Positivus Music".

Papildus informācija:
www.positivus.com
www.devapremalmiten.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV