Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Liepājas Universitātes Tautas mūzikas grupa "Baļķi" nominēti Gada balvai

Jevgenija Skoraja, 08.01.2010. 12:32

2009.gada nogalē biedrība "LaMPA" un kompānija "MicRec PM" publiskojusi Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas nominantu sarakstu. Par nomināciju "Labākais tautas mūzikas albums" cīnīsies arī LiepU Tautas mūzikas grupa "Baļķi" ar albumu "Te man tika".

Šajā nominācijā vēl izvirzīti Sergeja Jēgera, "Sinfonietta Rīga" un Māra Sirmā albums "Dziesmiņās remdējos", "Iļģu" albums "Īsākās nakts dziesmas", Valta Pūces un "The Shin" albums "Es arī" un Latvijas Radio kora albums "Krusta dancis".

"Baļķu" albuma "Te man tika" iznākšanas svētkus svinēja pagājušā gada pavasarī - Jurģu dienā. Albumā apkopotas no Lieldienām līdz Ūsiņiem dziedamas pavasara dziesmas.

Tautas mūzikas grupa ''Baļķi" Liepājas Universitātē darbojas kopš 2000.gada un apvieno radošus, latviešu tautas tradīcijas un dziedāšanu izzinošus jaunus cilvēkus, kas sevi dēvē par folkloras draugiem. ''Baļķi" iedzīvina latviskās svētku tradīcijas, piedalās dažādos pasākumos gan Liepājā, gan visā Latvijā, kā arī stiprina sadarbību ar kaimiņvalstu, piemēram, Lietuvas folkloristiem "Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada Balva 2009" notiks š.g. 23.februārī jau 14.reizi, un to ekskluzīvā tiešraidē no Latvijas Nacionālās operas pārraidīs TV3.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV