Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Notikušas izmaiņas LNSO Japānas turnejas koncerta ģenerālmēģinājuma solistu satāvā un programmā

Mārtiņš Pučka, 08.01.2010. 13:05

Pirms došanās koncertu turnejā uz Japānu, 8. janvārī plkst. 19.30, Lielajā Ģildē Latvijas nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) piedāvā Latvijas klausītājiem novērtēt vieskoncertiem sagatavoto programmu publiskajā ģenerālmēģinājumā. Tajā skanēs trīs krievu klasiķa Pētera Čaikovska skaņdarbi – „Romeo un Džuljeta” uvertīra - fantāzija, un dramatiskā Ceturtā simfonija, kā arī Sergeja Rahmaņinova 2. koncerts klavierēm ar orķestri.

Iepriekš tika plānots, ka vijoles solo Pētera Čaikovska Koncertā vijolei ar orķestri izpildīs vijolnieks Saša Roždestvenskis, tomēr veselības problēmu dēļ viņš koncertā nepiedalīsies un šī skaņdarba vietā tiks atskaņots cits skaņdarbs, kas arī iekļauts LNSO Japānas koncertu tūres programmā - Sergeja Rahmaņinova 2. koncerts klavierēm ar orķestri, solists Andrejs Osokins.

Jau pavisam drīz, no 18. janvāra līdz 1. februārim Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris  dosies koncertu turnejā uz Japānu, kurā uzstāsies12 Japānas koncertzālēs japāņu diriģentes Tomomi Nišimoto vadībā. Kā solists šajā turnejā mūsu orķestrim pievienosies viens no starptautiski pazīstamākajiem krievu jaunās paaudzes vijolniekiem Saša Roždestvenskis. LNSO uz Japānu dodas pēc japāņu koncertaģentūras „Samon Promotion” ielūguma un sniegs 12 koncertus 11 Japānas pilsētās, tostarp tādās slavenās koncertzālēs kā Suntory Main Hall un Tokyo Opera City Tokijā, The Symphony Hall Osakā un Kioto Main Concert Hall. Ar lepnumu varam apgalvot, ka lielākā daļa no plānotajiem LNSO koncertiem Japānā jau ir izpārdoti.

Biļetes uz LNSO Japānas turnejas koncerta ģenerālmēģinājumu pieejamas visās „Biļešu Paradīzes” kasēs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV