Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

"Jūras vārtos" koncertēs kamermūzikas kvartets "Via Insolita"

Miks Magone, 08.01.2010. 13:15

Ceturtdien, 14.janvārī, Ventspils teātra namā "Jūras vārti" notiks kamermūzikas koncerts intīmā gaisotnē, kurā muzicēs kvartets "Via Insolita".

Koncertā, kurā publika atkal tiks sēdināta līdzās mūziķiem uz Lielās zāles skatuves, uzstāsies Dace Salmiņa-Fricena (vijole), Sandra Jalaņecka (klavieres), Volfgangs Fricens (fagots) un Aleksandrs Jalaņeckis (sitamie instrumenti). Ventspils mūzikas mīļotājam minētie vārdi nav sveši. Vēl jo vairāk - Dace un Sandra ir ventspilnieces un vienmēr ar prieku un augstu profesionālo sniegumu regulāri koncertē gan Ventspilī, gan citur plašajā pasaulē.

Sandra Jalaņecka ir E.Dārziņa Mūzikas skolas Klavieru klases pedagogs un daudzu koncertu un kamermūzikas ierakstu izpildītāja. Dace Salmiņa šobrīd ir Augsburgas filharmonijas orķestra vijolniece un Bavārijas kamerorķestra dalībniece. Savukārt Volfgangs Fricenes ir izcils fagotists un Augsburgas filharmonijas orķestra pirmais fagotists, bet Aleksandrs Jalaņeckis regulāri piedalās dažādos mūzikālos projektos Latvijā un ir pedagogs jaunajiem sitamo instrumentu studentiem.

14.janvāra koncertā, kura sākums ir plkst.19:00, klausītāji dzirdēs E.Villa-Lobuša "Serenidade", M. de Faljas "Spāņu svītu", T. Ķeniņa "Rečitatīvu un duetu", A. Ditjē "Sarabande et Cortege", V. Blūmentālera "La Furia", A. Vivaldi "Sonate a due", Dm. Šostakoviča "Aforismus", kā arī citus ievērojamu komponistu skaņdarbus.

Biļetes uz koncertu ir nopērkamas t/n "Jūras vārti" kasē, to cenas - LS 2.00 (skolēniem, studentiem un pensionāriem) un 3.00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV