Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Virstoņu dziedājums Latvijas Radio kora grupas izpildījumā

Rinta Bružēvica, 18.01.2010. 10:08

22. janvārī Spīķeru koncertzālē pl. 19.30 notiks elektroakustiskās mūzikas koncerts “Elektriskie sapņi”, kur Latvijas Radio kora grupa satiksies ar komponista, mūsdienu audiotehnoloģiju teicama pārzinātāja Rolanda Kronlaka uzburto skaņu pasauli. Programmā: somu mūsdienu romantiķes Kaijas Sāriaho skaņdarbi, amerikāņu komponista Viljama Brūksa madrigāls par sudraba gulbja tēmu un divu latviešu komponistu Ērika Ešenvalda un Rolanda Kronlaka jaundarbi.
Virstoņu dziedājums Latvijas Radio kora grupas izpildījumā

Amerikāņu komponista Viljama Brūksa madrigāls „Silver Swan” pārsteigs ikvienu klausītāju. Latvijā pirmo reizi skanēs mūzika, kurā katrs no četriem dziedātājiem, izmantojot balss fizikālās īpašības, dziedās divbalsīgi. Brūksa madrigāls ir kā stāsts, ko atklāj būtnes no citām dimensijām. To caurstrāvo saspringta, ātra kustība, dedzinoši auksta gaisa pretestība un atsvešinātība.  

Koncertu papildinās klausītājus apgaismojoši teksti par elektroakustiskās skaņu pasaules īpatnībām un krāšņumiem.

Latvijas Radio kora grupas mākslinieciskais vadītājs Kaspars Putniņš par programmu kopumā saka: “Dzīve kā sapnis – tāds ir šīs programmas gaisīgās, nemateriālās mūzikas galvenais vēstījums un sajūta. Brīnišķīgas virtuālas skaņu gleznas, kur realitāte sapludināta ar iztēles pasauli.”

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV