Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

"Latvian Blues Band" dodas uz "International Blues Challenge" finālu ASV

Latvijas Blūza atbalsta biedrība, 18.01.2010. 10:42 | komentāri (1)

Trešdien, 20.janvārī reģionālā atlases konkursa uzvarētāji "Latvian Blues Band" dosies uz blūza pasaules lielāko un reprezentatīvāko forumu "International Blues Challenge" Memfisā, ASV.

Pērnā gada oktobra beigās Vācijas pilsētā Oitinā notika 10 Baltijas jūras valstu reģionālais konkurss "Baltic Blues Challenge", kurā blūza grupu kategorijā pārliecinošu uzvaru un pilnībā apmaksātu ceļazīmi uz "International Blues Challenge" finālu ASV izcīnīja "Latvian Blues Band".

Šogad "International Blues Challenge" notiks no 20. līdz 23.janvārim. To rīko pasaules blūza galvenā organizācija "The Blues Foundation". Savu 26. gadskārtu forums atzīmēs ar rekordlieliem cipariem - 224 mūziķu kolektīvi no 13 valstīm un 39 ASV štatiem. Par uzvaru konkursā cīnīsies arī virkne ASV blūzmeņu, ar kuriem "Latvian Blues Band" ir kopā muzicējuši Bites Blūza klubā, Rīgā.

Papildus galvenajam notikumam, - blūzmeņu konkursa fināliem, norisināsies arī īpaši koncerti, semināri un meistarklases. Pasākuma kulminācija būs šī gada uzvarētāju apbalvošana un leģendārās "Keeping the Blues Alive" balvas pasniegšanas ceremonija blūza veterāniem. Tiek plānots, ka pasākumu apmeklētāju skaits sasniegs 10 000.

Konkursa rīkotāju "The Blues Foundation" prezidents Jay Sieleman uzsver, ka visu konkursantu profesionālais līmenis ir fenomenāli augsts un turpina augt gadu no gada. Arī dalībnieku skaits ir palielinājies. Tas uzliek papildu slodzi žūrijai un prasa striktākus vērtēšanas kritērijus.

Vaicāti par izredzēm, "Latvian Blues Band" puiši ir apņēmības pilni: "Labi apzināmies, ka dalība šajā pasākumā galvenokārt nozīmē nevis dažādas tikšanās, atkalredzēšanās un kopā uzspēlēšanas, bet gan mērenu stresu, pilnīgu koncentrēšanos un pilnu pašatdevi uz skatuves. Mēs zinām savas stiprās puses un esam gatavi tās parādīt."

Informācija internetā:
www.latvianbluesband.com
www.blues.org

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV