Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Grupa “Sestā jūdze” dodas akustiskajā koncertturnejā “Ļauj man tevi mīlēt”

Patrīcija Kraukle, 20.01.2010. 16:19

Doma par akustiskajiem koncertiem grupai “Sestā jūdze” radās pirms gada, kad ideja jau tika realizēta Rīgā, sniedzot vairākas uzstāšanās Jaunā Rīgas Teātra zālē. Koncertu panākumi bija pārsteigums gan pašiem, gan arī klausītājiem. Tas bija labs stimuls, lai atkārtotu šos koncertus vēlreiz, bet šoreiz jau apceļojot Latviju.
Grupa “Sestā jūdze” dodas akustiskajā koncertturnejā “Ļauj man tevi mīlēt”

Pie repertuāra atlases grupa strādājusi ļoti ilgu laiku un darījusi to rūpīgi. Jo laiks, kad sākas turneja ir laiks, kad cilvēki jau dzīvo Svētā Valentīna dienas noskaņās un dziesmām ir jābūt īpaši sirsnīgām, jo mīlestības svētku ietvaros repertuāram jābūt īpaši piemērotam. “Akustiskais koncerts ir labākā iespēja, kā muzikantiem izteikt savas sajūtas”, komentē grupas dziedātājs un dziesmu autors Agris Gedrovičs.

Grupas sastāvā muzicē dziedātājs un taustiņu instrumentālists Modris Miķelsons, bundzinieks Aldis Strazdiņš, basģitārists Gatis Leitis, ģitārists Jānis Misiņš un “steel” ģitāras virtuozs Vīgants Murelis.

Grupas “Sestā jūdze” dibinātājs un līderis Agris Gedrovičs ir tādu hitu autors, kā “Ievai”, “Gan jau”, “Klusā daba” u.c. Sestā Jūdze saņēmusi Bauskas kantrī mūzikas festivāla un Latvijas kantrī mūzikas asociācijas "Grand Prix" balvas. Grupas albumi “Emigrants” un “Kalendārs”, kā arī dziesma “Klusā daba” ir bijuši nominēti un guvuši atzinību “Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada Balvas ceremonijās”.

Latvijas kantrī mūzikas asociācijas priekšsēdētājs Uldis Ozoliņš par grupu teicis: "Grupas radošajā darbībā ir savas nodevas gan pop, gan šlāgerim, bet ikreiz, kad viņi spēlē kantrī, tad gan, manuprāt, nevienai citai latviešu grupai tas nav izdevies tik precīzi un veiksmīgi.”

“Sestās jūdzes” akustiskajos koncertos tiks izpildītas dziesmas no iepriekšējiem albumiem, kā arī repertuārā tiks iekļautas pilnīgi jaunas dziesmas. Grupa izpildīs arī vairākas Raimonda Paula dziesmas no topošā albuma, kurā Maestro iemīļotās melodijas būs dzirdamas vēl nebijušās, proti, kantrī mūzikas interpretācijās.

Koncerti norisināsies:

12.02. Cēsīs, CATA Kultūras namā. Sākums plkst.19.00
13.02. Valdeķu k/n. Sākums plkst. 21.00
19.02. Ventspils k/n. Sākums plkst.19.00
26.02. Liepājas LOC Rožu zālē. Sākums plkst.19.00
07.03. Jelgavas k/n. Sākums plkst.14.00
12.03. Valmieras k/n. Sākums plkst.19.00
26.03. Tukuma k/n. Sākums plkst.19.00
09.04. Vecgulbenes muižā. Sākums plkst.20.00

Biļetes uz koncertiem arī iepriekšpārdošanā var iegādāties koncertu norises vietās.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV